En Sıcak Konular

Türkiye'ye ithal ekmek

9 Eylül 2011 14:24 tsi
Türk firmalarının 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren Hırvatistan'dan yapacağı toplam 100 tonla sınırlı ekmek, pasta, kek, bisküvi ve diğer unlu mamullerin ithalatına 'sıfır' gümrük vergisi uygulanacak.

Bakanlar Kurulu’nun “Hırvatistan Cumhuriyeti Menşeli Bazı Tarım ve İşlenmiş Tarım Ürünleri İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar”ı Resmi Gazete’de yayımlanarak 1 Ekim 2011 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Buna göre, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere bir yıl boyunca pıhtılaştırılmış süt ve krema, yoğurt, kefir ve diğer fermente edilmiş veya asitliği artırılmış süt veya krema 100 tonla sınırlı olmak kaydıyla Hırvatistan’dan “sıfır” gümrük vergisi ile ithal edilebilecek. Aynı şekilde peynirde “sıfır” gümrük vergisi ile bu ülkeden ithal edilebilecek ürünler arasında yer alıyor. Elma ise 250 tona kadar diğer ülkelere uygulanan ithalat vergisinin yarısı uygulanarak bu ülkeden ithal edilebilecek.

Makarnalarda da aynı şekilde 100 tonla sınırlı olmak kaydıyla, ithalatçı firmalar “sıfır” gümrük vergisi ile bu mamulü ithal edebilecek. İthal edilecek meyve suyunda da diğer ülkelere uygulanan gümrük vergisinin yarısı uygulanacak.

Hırvatistan’dan ithal edilecek 100 tonla sınırlı ekmek, pasta, kek, bisküvi ve diğer unlu mamullerin ithalatına da “sıfır” gümrük vergisi uygulanacak.



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,795 µs