En Sıcak Konular

İsrail sert karşılık vermeye hazırlanıyor

9 Eylül 2011 11:06 tsi
İsrail sert karşılık vermeye hazırlanıyor İsrail merkezli internet sitesi ynet news.com'a göre İsrail Dışişleri Bakanı Türkiye'ye karşı PKK ve Ermeni Soykırımı kartını oynamaya hazırlanıyor.

İsrail Dışişleri bakanı Lieberman Türkiye'nin adımına karşılık bir takım sert girişimlerde bulunmayı düşünüyor.  Bunlar İsrail'in ABD'deki Ermenistan lobisi ile hareket etmesi ve PKK'ya askeri yardım olarak sıralanıyor.

SORUNU YARATICI BİR ŞEKİLDE ÇÖZMEK YERİNE SERT KARŞILIK KARARI

İsrail merkezli ynet.news com'un haberine göre, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman Türkiye'nin tavrına karşı sert önlemler almayı benimsedi.

Haberde, İsrailli yetkililer Türkiye'nin İsrail'in özrünü umursamadığını İsrail ile olan tartışmayı sömürerek Ankara'nın Müslüman dünyası içindeki statüsünü güçlendirmeyi tercih ediyor değerlendirmesinde bulundular deniyor.

"Bu yüzden Lieberman özür dilemek için yaratıcı çözümler aramanın anlamsız olduğuna karar verdi, bunun yerine Türkiye'yi cezalandırmak için İsrail'in yapacaklarına odaklanmayı seçti." ifadeleri yer alıyor yazıda.

CUMARTESİ TÜRKİYE'YE NASIL YANIT VERECEKLERİNİ TARTIŞACAKLAR

İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın üst düzey yetkilileri Perşembe günü Cumartesi günü Lieberman ile yapılacak bir toplantıya hazırlık amacıyla toplandı. Cumartesi günü yapılacak toplantıda ise İsrail'in Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdogan'ın tavrına nasıl cevap vereceği tartışılacak.
 
İsrail'in Türkiye'ye yönelik alacağı önlemlere ise ynet'te şöyle değiniliyor ;

İSRAİLLİLERİ TÜRKİYE'YE SEYAHATTEN ALIKOYMAK

İlk adımın İsrailli eski ordu mensuplarını Türkiye'ye seyahat etmekten alı koymaya yönelik uyarıda bulunmak olacağı söyleniyor.  Bu adımın İsraillileri Türkiye'ye gidişten alıkoyacağı düşünülüyor.(İsrail'de hem kadınlar hem de erkekler askerlik yapıyor.)

ERMENİLERLE İŞBİRLİĞİ YAPARAK, SOYKIRIM VE AĞRI DAĞI SORUNLARI KONUSUNDA ONLARI DESTEKLEMEK

İsrail'in planladığı bir diğer hareket ise Türkiye'nin tarihsel rakipleri olan Ermeniler ile işbirliğini kolaylaştırmak. Lieberman bu ay ABD'ye yapacağı seyahat esnasında Ermeni lobisinin liderleri ile buluşmayı ve Kongre'de anti Türk işbirliği önermeyi düşünüyor.

Bu hareket uygulamada İsrail'in Ermeni soykırımının uluslararası tanınmasına yardım etme şeklinde olabilir. İsrail ayrıca Türkiye sınırları içinde yer alan Ağrı dağı tartışmalarında Ermenistanı destekleyebilir.

AVRUPA'DAKİ PKK LİDERLERİ İLE GÖRÜŞMEK VE HER ALANDA ONLARA ARKA ÇIKMAK

Lieberman ayrıca Avrupa'daki PKK liderleri ile toplantılar yapmayı planlıyor, "onlarla işbirliğine gitmek ve mümkün her alanda onları desteklemek için".

haberturk
 

Bu haber 1,241 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,472 µs