En Sıcak Konular

PKK'nın kadın cinayetleri sabıkası kabarık

9 Eylül 2011 08:49 tsi
PKK'nın kadın cinayetleri sabıkası kabarık Tunceli'de, halı sahada maç yapan eşini izlerken teröristlerin hedefi olan öğretmen Dilay Kerman, PKK'nın katlettiği masum kadın ve çocukları yeniden gündeme getirdi.

Sözde bildirilerinde sık sık sivilleri hedef almadıklarını açıklayan örgüt, sadece son üç yılda Dilay öğretmen gibi gibi pek çok kadın ve çocuğu öldürdü. İşte onlardan birkaçı:

8 Kasım 2009: Küçükçekmece'de bir grup PKK'lı protestocunun İETT otobüsüne molotofkokteyliyle saldırması sonucu 17 yaşındaki Serap Eser alevler içinde kaldı. Üç hafta boyunca yoğun bakımda yanık tedavisi gören Eser, hayatını kaybetti. Otobüse molotofkokteyli atanlardan biri, ölen Serap Eser ile aynı mahallenin çocuğu çıkmıştı. Genç kızın bulunduğu otobüse molotofkokteyli atılması olayıyla ilgili gözaltına alınan ve tutuklanan gençlerin aileleri de olaya isyan etmişti.

16 Eylül 2010: Hakkari'nin Geçitli köyü yakınlarında PKK'nın döşediği mayının bir minibüsün geçişi sırasında patlaması sonucu 15 aylık bir kızı olan Şirin Kurt'un da aralarında bulunduğu 9 kişi ölmüştü. Saldırıdan yaralı kurtulan minik Zeynep'in bilinci açıldıktan sonra ilk sözü 'Annem nerede?' olmuştu. Ayaklarında kırıklar oluşan, ciddi anlamda kan kaybeden Zeynep, yaklaşık 1 ay hastanede tedavi gördü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, Zeynep'in yakınlarını arayarak durumu hakkında bilgi almıştı. Yaralı kızın amcası Yalçın Kurt, "Bir şekilde bu olayların son bulması gerekiyor. Umarım Zeynep barışın sembolü olur." demişti.

10 Haziran 2010: Jandarma Teğmen Cumhur Akdağ ile eşi Pınar Akdağ (23) Osmaniye Kanlıgeçit'teki lojmanının balkonunda otururken açılan ateş sebebiyle başlarından vuruldu. 47 günlük evli olan çiftin şehit olmasının ardından TSK, internet sitesinden 'Türk Silahlı Kuvvetleri ailesinin teröre verdiği acı kayıp' başlığı altında duygusal bir metin yayınlamıştı.

22 Haziran 2010: Üniversite sınavlarına hazırlanan 17 yaşındaki Buse Sarıyağ, Maslak'taki İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nda asker çocukları için açılan kursa gidiyordu. İçinde bulunduğu servis minibüsünü PKK'lı teröristler Halkalı'da bomba düzeneğiyle patlattı. Olayda Buse hayatını kaybederken babası Uzman Çavuş Ünal Sarıyağ ise yaralanmıştı.

PKK'nın son üç yıldaki saldırılarında çok sayıda sivil vatandaş hayatını kaybetti. Akıllarda kalan saldırılardan bazıları şöyle: 3 Ocak 2008 tarihinde Diyarbakır'da askerî servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristin patlattığı bomba sebebiyle 6'sı dershane öğrencisi 7 kişi hayatını kaybetti. 27 Temmuz 2008'de İstanbul Güngören'de araç trafiğine kapalı cadde üzerinde çöp kutularına yerleştirilen bomba patlatıldı. Olayda 5'i çocuk, biri doğmamış bebek olmak üzere 18 kişi öldü. 23 Ağustos 2010 tarihinde Hakkari'de Hacı Sait Camii'ne gitmekte olan imam Aziz Tan sırtından vuruldu. 27 Mayıs 2011 tarihinde Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK yandaşları imam hatip lisesi öğrencilerinin kaldığı yurda molotofkokteyli attı, saldırıda 1'i ağır olmak üzere 3 öğrenci yaralandı.

zaman

Bu haber 985 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,973 µs