En Sıcak Konular

'Kirpi'ler İran ve Irak sınırına gönderildi

9 Eylül 2011 08:35 tsi
'Kirpi'ler İran ve Irak sınırına gönderildi Sıfır noktasında hareketlilik hızlandı.

Kara harekâtı için K.Irak’taki askerî üsler takviye edildi. Mayına dayanıklı, zırhlı araç ‘Kirpi’ler de bölgeye sevk edildi.

Sıfır noktasında hareketlilik hızlandı. Daha önce onlarca zırhlı araç, sınıra sevk edilmişti. Dün de ‘Kirpi’ler İran ve Irak sınırına gitti.

PKK EKİMDE VURULABİLİR

Kara harekâtının eli kulağında. Asker karadan da PKK’yı vurabilir. PKK terör örgütü de bu konuyu sık sık gündeme getiriyor.

Terör örgütün inlerine yönelik hava harekâtı devam ediyor. Uçaklar 17 Ağustostan bu yana militanların inlerini bombalıyor. Hava harekatlarıyla kesin ve köklü sonuç alınmayacağı ortada. Bunun için Kandil’e yönelik geniş kapsamlı bir kara harekatının yapılması gerektiği her defasında dile getiriliyor. Bunun içinde bu defa kapsamlı ve darbe indirici bir sınır ötesi operasyonun hazırlıkları yapılıyor. Kara herekatı için askeri üsler bir bir takviye ediliyor. Zarhlı araçlar peş peşe sınır bölgelerine kaydırılıyor.

200 KİRPİ HİZMETE VERİLDİ

Yakın zamanda başlayacağına yönelik emareler de oldukça fazla. Birincisi Türk Silahlı Kuvvetlerinin yeni komuta kademesi kapsamlı bir operasyon için bölgeye sevkıyat yaptırıyor. Bugüne kadar kaç askerin Hakkâri ve Şırnak’a gönderildiği tam olarak bilinmiyor. Ama şurası kesin ki, zırhlı araçlar, tanklar, uçaklar ve helikopterler bölgedeki yerlerini çoktan aldılar.

Özellikle de TSK için bir Türk firması tarafından yapılan mayına dayanıklı ve zırhlı asker sevk araçları olan Kirpiler bölgeye gönderildi. Bugüne kadar TSK’ya teslim edilen 200 kirpinin çoğu bölgedeki askerlerin hizmetine verildi. Dün de 20 Kirpi Van’a gönderildi. Söz konusu bu araçların da Van üzerinden Yüksekova ve Şemdinli’ye gönderileceği tahmin ediliyor.

KUZEY IRAK’A TAKVİYE GÜÇ

Hareketlilik Türkiye sınırlarının içerisiyle sınırlı değil. 30 yıldır devam eden terör örgütüne öldürücü darbeyi vurmak isteyen Türkiye Kuzey Irak’taki askeri üslerine de asker takviyesi yaptı.

TSK’nın Dokuk’taki Bamarne ve Şeladeze’deki askeri üslerine bin 300 civarında asker gönderdiği, bunun yani sıra her türlü teknik techizat ve lojistik de ulaştırdığı kaydediliyor. Zaten 17 Ağustos’ta bu yana bölgedeki hareketliliğe paralel olarak da hem TSK’daki 500 kişiden oluşan “özel birliğin” hem de Polis teşkilatının en vurucu gücü olan özel harekatçıların Şırnak ve Hakkâri’de görevlendirildiği biliniyor.

PJAK ATEŞKES İLAN ETTİ

PKK da Türkiye’nin kara harekatı başlatacağını her vesileyle kendi yayın organlarında dile getiriyor. Hatta bu amaçla İran ile çatışan PJAK’ın ateşkes ilan ettiği belirtiliyor. Zira İran Devrim Muhafızları Temmuz’dan bu yana Kandil’i ağır silahlar ve toplarla dövüyorlardı. İki cepheden birden çatışamayacağını anlayan PKK, İran ile anlaşma yoluna gitti.

Devreye giren bazı Iraklı Kürtlerin girişimiyle şimdilik PJAK ve İran Devrim Muhafızları silahlarını susturmuş durumdalar. PKK da bütün gücüyle Türkiye’nin olası bir operasyonuna yönelik hazırlık yapıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ise adeta Ankara’dan gelecek bir emri bekliyor. Yollarda boy gösteren Kirpiler de bunun göstergesi.

Türkiye

Bu haber 1,657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,392 µs