En Sıcak Konular

Komisyonda 'Anarşist' tartışması

1 Haziran 2007 20:48 tsi
AK Parti’nin, “referandum” değişikliğine ilişkin yasa teklifi görüşmeleri sırasında AK Parti ile CHP’li milletvekilleri arasında “anarşist” tartışması yaşandı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin içinde bulunduğu süreçte böyle bir yasa değişikliğine ihtiyaç bulunduğunu ifade ederek, Anayasa değişikliklerinin Cumhurbaşkanı tarafından halkoyuna sunulması kararı alınması durumunda, bunun en kısa sürede yapılmasını hedeflediklerini söyledi.

CHP Adana Milletvekili Uğur Aksöz de kanun teklifinin, Anayasanın ''seçim kanunlarında yapılacak değişiklikler, seçimlere 1 yıla kala uygulanmaz'' hükmüne aykırı olduğunu ileri sürdü. Aksöz, 120 günlük sürenin 45 güne indirmeyi öngören maddenin de ''geçici madde'' olarak hazırlandığına dikkati çekerek, ''Bu da değişikliğin sadece bu Anayasa değişikliğine özgü olduğu anlamına gelir. Unutmayın ki yanlış hesap Bağdat'tan döner'' dedi.

''ANAYASA MAHKEMESİ BAĞDAT'A MI TAŞINDI?''

CHP'li Aksöz'ün sözlerine, AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, ''Anayasa Mahkemesi Bağdat'a mı taşındı?'' diye karşılık verdi. Kaşıkoğlu'nun sözlerine sinirlenen Aksöz, ''O sizin kafanızdaki örümcek ağı... Anayasa Mahkemesini hedef göstermeyin. Anayasa Mahkemesini duyunca kırmızı görmüş boğa gibi oluyorsunuz'' diye konuştu. AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün'ün gülmesi üzerine de CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Komisyon Başkanı Burhan Kuzu'dan milletvekillerine müdahale etmesini istedi. Bunun üzerine CHP'li Kart ile Başkan Kuzu arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.

CHP İzmir Milletvekili Yılmaz Kaya, kanun teklifi ile Cumhurbaşkanlığı makamına manevi baskı yapılmak istendiğini ileri sürerek, ''Bu, Cumhurbaşkanlığına yönelik karalama kampanyasının devamıdır'' dedi. Kaya, Anayasa değişikliği sürecinde AK Parti'nin kötü bir sınav verdiğini iddia ederek, ''Bari bir kanun getirin, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'dür' deyin olsun bitsin'' diye konuştu. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da yasa teklifinin ''anarşist'' bir anlayışla hazırlandığını savundu. AK Parti milletvekilleri Kart'ın sözlerine tepki gösterdi. Kart, sözlerinin Anayasal ve yasal olarak kural tanımamazlık ve kaotik bir anlayışın egemen kılınmak istenmesine yönelik olduğunu söyledi.



Bu haber 390 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,587 µs