En Sıcak Konular

Gözlerine uzun süre bakmayın!

1 Haziran 2007 16:45 tsi
Gözlerine uzun süre bakmayın! Henry diye çağırabilirsiniz! Herhalde dünya politikasına yön verecek kadar etkin ve uzun süreli bir başka isim gelmemiştir yeryüzüne. Son 50 yılın ne kadar anımsanacak uluslararası olayı varsa, bir yerinden muhakkak Kissinger çıkar. Hâla da öyle. Ve bu se

Henry Kissinger hakkında ne yazsanız boştur. Eksik kalır. Nedeni şu. O kadar gizli kapaklı işler içinde ömrünü geçirdi ki, muhtemelen kendisi de nerede ne yaptığını artık hatırlamıyor olabilir.

Bunun için Kissinger’in özel yaşamını tüm tadıyla yansıtma işini “iyibilgi alternatif biyografi” sayfalarına sipariş edip, O’nun Türkiye’de ne söylediğine, daha doğrusu gerçekte ne söylemek istediğine bakalım. Zira Kissinger şu an hem Türkiye’de hem Bilderberg’de hem de fiilen Başkan Bush’un en yakınında.

Satır arası, üstü, altı…

Önce şu cümleyi Beyaz Saray’ın ağzından çıkmış sayabilirsiniz; “ABD sınırın geçilmesini istemeyecektir!” Kissinger’in neden olarak gösterdiği, “ABD’nın Irak ile ilgili birinci önceliği Irak sınırlarının meşru bir tabanda korunmasıdır” sözünü ise çöpe atabilirsiniz.

İkinci önemli söz ise şu… “ABD Irak’tan askerlerini derhal çekerse kriz daha derinleşecektir.” Bu sözden şu okunmalı. ABD ve Kissinger, Irak’ın iç çatışmaya sürüklenmesinden bahsediyor ama aslında söylediği, burasının kaybedilmesi halinde Büyük Ortadoğu Projesi’nin çökeceği!

Yanlış okumadınız. Irak şu anda domino taşlarının en önemlisi ve devrilirse, “Fas’tan Endonezya’ya kadar” kimse tutamaz. Kriz heryere sıçrar ya da etkisini gösterir. Buradan Irak’tan ABD’nin yakın zamana çıkmayacağı sonucu da okunabilir.

Ne kadar süre? Kestirmesi zor ama 2007 ve 2008’i unutmak gerekebilir!

“Yaparsanız dünya karşınıza çıkar!” Kissinger bu sözü söylemedi! Yoksa söyledi mi? Cümle şu; “Türkiye’nin Irak’an gelebilecek tehlikelere karşı önlem alması normal. Ancak hayata geçirilecek yöntemlerin uluslararası arenada kabul görmesi lazım.”

Ne kadar kibar değil mi? Kissinger, “Kuzey Irak’a girerseniz Birleşmiş Milletler, AB ve ABD karşı çıkar” demiş oluyor mu olmuyor mu, karar sizin!

Kanlı mı kansız mı?

Ve en önemli ama üzerinde hiç durulmayan cümlesi… “Irak’ta doğacak sonuçlar, ünlü Alman filozof Kant’ın söylediği şeye dayanıyor; ‘Birgün evrensel barış olacak. Yegane mesele, bu, insanların anlayışı, iç görüsüyle mi olacak, yoksa bir dizi felaketler sonucu olmak zorunda mı kalacak?’ Biz bu durumla karşı karşıyayız. Türkiye aslında benim tarif ettiğim şeyi şekillendirebilir!”
Muhteşem. Kissinger budur… Meal; “Burayı şu ya da bu şekilde, şu ya da bu zamanda düzelteceğiz. Bundan kurtuluş yok. Mesele kanlı mı olacak kansız mı? Bunu ilgili/taraf ülkeler belirleyecek. Ama Türkiye barış ihtimaline yardımcı olabilir.”

Ve “evrensel barış” kelimesine de dikkat. Bu dini motifli bir kavramdır ve neo-con sözlüğündendir! “Nereden çıkarıyorsunuz?” dediğinize eminiz.

Immenuel Kant göndermesi boşuna yapılmıyor! Kant ismini duyar duymaz “Saf aklın eleştirisi”ne atlayan entelektül dostları uyaralım. O kitaba değil, "Evrensel Doğal Tarih ve Cennetlerin Teorisi"ne bakmanızı salık veririz!
www.iyibilgi.com



Bu haber 1,134 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,430 µs