En Sıcak Konular

İşte OKS tercih ve yerleştirmelerindeki değişiklikler

1 Haziran 2007 13:28 tsi
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’na ilişkin (OKS) "bu yıl bir seferde 20 tercih alınacağını, ikinci bir tercih işleminin yapılmayacağını" bildirdi.

      Çelik, "2007 OKS Tercih ve Yerleştirme İşlemleri" konulu yayınladığı genelgede, bu yıl tercih ve yerleştirme sisteminde yeni düzenlemeler yapıldığını duyurdu.
      Genelgede, konuyla ilgili ayrıntılı açıklama ve kuralların (http://www.meb.gov.tr ile http://oks2007.meb.gov.tr) internet adreslerinde 2 Temmuz 2007 tarihinde yayınlanacak olan "Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzunda" yer alacağını belirten Çelik, adayların, velilerin ve okul yöneticilerin iş ve işlemlerde belirtilen sitedeki web sayfasını takip etmelerinin gerekli görüldüğünü kaydetti.
      OKS’ye girecek öğrencilere, tercih ve yerleştirme hakkında gerekli duyuruların valilik tarafından yapılacağını belirten Çelik, tercihlerin veliler tarafından bireysel olarak ya da ilgili okul müdürlükleri aracılığıyla yapılacağını bildirdi.
      Çelik, tercih onaylama işlemi bittikten sonra "kesinlikle tekrar düzeltme hakkı olmayacağını" ifade ederek, okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanan "Tercih Formu"nun bilgisayar çıktısının alınarak, veli tarafından imzalanacağını ve okul müdürlüğünce onaylanacağını ve tercih formunun bir örneğinin adayın velisine imza karşılığı verileceğini belirtti.
     
     20 TERCİH ALINACAK
      Genelgede, tercih ve yerleştirme işlemleri ile ilgili olarak dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin şunlar kaydedildi:
      "-Adayın tercihlerinin doğruluğundan velisi, tercihlerin onaylanmasından ise veli ve okul müdürlüğü birlikte sorumlu olacaktır.
      Tercih sıralamalarının velinin isteğine uygun olmasına dikkat edilecek, okul müdürlüğünce onaylama işlemi tamamlanarak sisteme atıldığından emin olunacaktır.
      -Bu yıl bir seferde 20 tercih alınacak olup ikinci bir tercih işlemi yapılmayacaktır. I. ve II. yerleştirme işlemleri tercihine ve yerleşme e-kılavuzunda yer alan açıklamalara göre yapılacaktır.
      -Bu tercih başvuruları adayın velisi tarafından 09-14 Ağustos 2007 tarihleri arasından okul müdürlükleri aracılığıyla yapılacaktır.
      -İnternet bağlantısı olmayan veya tercih süresince teknik bir sebeple okuldan veya bağlantı sorunu olmayan ilçe/il milli eğitim müdürlüğünden tercih onaylama işlemlerini yapacaktır. Ayrıca tercih, yerleştirme ve kayıtla ilgili işlemler cumartesi ve pazar günleri de davam edecektir.
      -Adaylar, tercih dönemlerinde okul müdürlüğüne, kırtasiye, internet bağlantısı, fotokopi gibi giderler için okul aile birliği makbuzu karşılığında 5 YTL ödeyecektir." Bu yıl ilk defa yerleştirme puanlarında ilköğretim başarı puanının (diploma notu) eklenmek suretiyle hesaplanacağını belirten Çelik, bu işlemle ilgili gerekli açıklamaların e-başvuru kılavuzunda yer almış olduğunu ve tercih yerleştirme e-kılavuzunda da görüleceğini kaydetti.
     
     OKUL KONTENJANLARI e-OKUL SİSTEMİNDE
      Bu yıl okulların kontenjanlarının doğrudan okul müdürlükleri tarafından tespit edilip e-okul sistemine işleneceğini bildiren Çelik, genelgede şunları kaydetti:
      "Bu nedenle okulların kontenjanları elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından 4-11 Haziran 2007 tarihleri arasında girilecektir. Bu bilgiler 12-13 Haziran 2007 tarihleri arasında ilçe milli eğitim müdürlükleri, 14-15 Haziran 2007 tarihleri arasında il milli eğitim müdürlükleri, 18-22 Haziran 2007 tarihleri arasında Bakanlığımızın ilgili öğretim daireleri tarafından kontrol edilerek onaylanacaktır."



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,655 µs