En Sıcak Konular

AKP'den Anavatan'a referandum kazığı

1 Haziran 2007 11:46 tsi
AKP'den Anavatan'a referandum kazığı Anayasa paketine destek karşılığında Anavatan'a referandum yasasını gündeme getirmeme sözü veren AKP karar değiştirdi. Sezer'in onaylamak zorunda kalacağı teklif yasalaşırsa 22 Temmuz'da halkın karşısına hem milletvekili seçimleri hem de cumhurbaşkanlı

Anavatan Partisi’ne dün sabah saatlerinde "referandum süresini kısaltmayacağız" güvencesi veren
AKP, bu sabah çark etti. Referandum süresini 120 günden 45 güne indiren yasa değişikliğini Meclis Başkanlığı'na sundu, bugün Komisyon’da görüşülecek.

Cumhurbaşkanını halkın seçmesini öngören Anayasa değişikliği paketi bugün Sezer'e snuldu. sezer 15 günlük süresini kullandıktan büyük ihtimalle referanduma karar verecek. normal koşullarda referandum süresi 120 gün. Bu durumda referandum ekim ayına kalıyor. Ancak AKP hükümeti, bu süreyi 45 güne indiren bir yasa değişikliğini Meclis Başkanlığı'na sundu.

Sezer'in en fazla bir kez veto edebileceği ve Anayasa Mahkemesi'ne iptal istemiyle göndermek için gerekçesi bulunmadığı için bu yasanın temmuz ortalarında yürürlüğe girmesi ve 22 Temmuz'da halkın önüne iki sandık konması bekleniyor.

AKP'den kazık!

AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, dünkü oylamanın ardından gazetecilerin, referandum süresinin kısaltılmasına ilişkin teklifle ilgili olarak Anavatan Partisi’ne güvence verip vermediklerine yönelik soruları, "Arkadaşlarla konuşacağız" diyerek geçiştirmişti.

Erdoğan ise, TBMM’deki resepsiyonda referandum süresinin kısaltılmasına ilişkin yasal değişikliğin Meclis’e getirilip getirilmeyeceği sorusuna da "Gelebilir, niye gelmesin? Millete gitmenin yolunu açıyoruz, derdimiz bu" yanıtını vermişti.

Anavatan Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş ise, AKP'den söz aldıklarını ve referandum yasasının gündeme getirilmeyeceğini söylemişti.

hürriyet



Bu haber 258 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,820 µs