En Sıcak Konular

Bu sadece başlangıç

6 Eylül 2011 09:42 tsi
                                   Bu sadece başlangıç 'Türkiye'yle yaşanan kriz tsunami etkisi yaratacak..'

İsrail’in Türkiye ile yaşadığı krizin, İsrail’in diplomatik, güvenlik ve ekonomik alanlarında kırmızı bir alarm saldırısı niteliğinde olduğunu ve bunun  sosyal adalet isteyen 450 bin kişiyi etkileyeceği yorumu yapıldı.

Netanyahu yumuşasa yaşanmazdı

Haaretz gazetesindeki yorumda Akiva Eldar, “Türkiye ile kötüye giden ilişkiler ile İsrail’de sosyal adalet isteyen insanlar arasında nasıl bir ilişki var” diye sorarak başladığı yazısında, “İsrail hükümet sözcüsü televizyon televizyon dolaşıp Ankara ve Telaviv arasındaki kötüleşmenin özür olayıyla ilgisi olmadığını söyleyip, sorunu Türkiye’nin sahip olduğu olduğu rejime bağladı. Netanyahu işgali sonlandıracak müzakerelerde yumuşama gösterse, krizi önlese, Türkiye Gazze filosundan bu kadar büyük olaylar çıkartmayabilirdi” dedi.

Diğer ülkelere de yol gösterecek

Türkiye’nin İsrail’den diplomatik elçisini geri çağırdığında bunun İsrail’deki Mısır ve Ürdün elçilerine bir yol gösterdiğini dile getiren yazar, “İşte bu sadece başlangıçtı. Türkiye’nin İsrail ürünlerine el koyma tehdidi sadece ilk adım. Türkiye bu yılın ilk çeyreğinde yarım milyar dolar civarında İsrail ürünü ithal etti. Yaşanılan sorunun derinleşmesiyle ciddi ekonomik zararlar olacak. İngiliz General Evelyn Barker’ın Anti-semitik bir sözü vardı: ‘Bir Yahudiyi cezalandırmak istiyorsan cebindekini alırsın.’ Finans Bakanı bunu hatırlamalı” diye konuştu.

Mavi Marmara değil Gazze Lahey’e gider

NTV’ye konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin de İsrail’le Lahey’de hesaplaşma konusunda bilgi verdi. Ergin şunları söyledi: “Lahey’e gidilmesi düşünülen konu Mavi Marmara hadisesi değildir. Gazze’ye uygulanan ablukaya ilişkin Dışişleri’nin böyle bir çalışması var. Mavi Marmara ile ilgili olarak bir Lahey’e gitme söz konusu değil. Türkiye ve İsrail Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin yetkisini tanımadığı için her ülke oraya gidemiyor. O hadise de vefat edenlerin yakınları kişisel müracaatlar yapmış durumda.”

Bu haber 1,867 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,903 µs