En Sıcak Konular

"Mesut Yılmaz, DP'ye zarar verir"

31 Mayıs 2007 21:17 tsi
Usta gazeteci Cüneyt Ülsever, Mesut Yılmaz'ın DP çatısı altında seçimlere gireceğini duyunca çok şaşırmış ve şöyle söylemiş: 1946 ruhunu 21. yüzyıla taşıma iddiasıyla birleşen DYP ve ANAVATAN yöneticileri, "3 Kasım 2002 seçimlerinde milletin ANAP ve DYP

Cüneyt Ülsever'in yazısı:

Mesut Yılmaz, DP’ye zarar verir

MESUT Yılmaz’ın DP listelerinden "bağımsız aday" olarak seçimlere katılacağını duyunca çok ama çok şaşırdım.

1946 ruhunu 21. yüzyıla taşıma iddiasıyla birleşen DYP ve ANAVATAN yöneticileri, "3 Kasım 2002 seçimlerinde milletin ANAP ve DYP’yi sandıkta neden gömdüğünü unutacak kadar zayıf bir hafızaya mı sahipler?" diye sormadan edemedim.

Ben hatırlatayım.

3 Kasım seçimlerinde ANAP’ı da, DYP’yi de sandığa gömen kilit kelime yolsuzluktur ve o dönemde çiçeği burnunda AKP, pozitif oylardan çok milletin yolsuzlardan kurtulma gayretiyle kullandığı "bunlar gitsin!" mealli negatif oylarla iktidara gelmiştir.

Eğer, DP yöneticileri milleti unutkan ve aptal zannediyorlarsa cevabı 22 Temmuz’da sandıkta alacaklardır! Vefakár Rize halkı Mesut Yılmaz’a oy verir; ama oradan gelecek 30 bin oy yurt sathında en az 500 bin oya mal olur!

* * *

Bugün "yol yakınken yanlıştan dönme" şanslarını kullanmaları dileğiyle 2 Kasım 2006 tarihinde yazdığım "Meğer Mesut Yılmaz Suç İşlemiş" başlıklı yazımdan bazı alıntıları DP yöneticilerinin dikkatine sunuyorum:

* * *

"...Mesut Yılmaz ve Güneş Taner hakkında, işadamı Korkmaz Yiğit’in Alaattin Çakıcı’nın desteğiyle kazandığı iddia edilen, ancak sonradan iptal edilen ’Türkbank ihalesine fesat karıştırdıkları’ görüşüyle dava açılmıştı...

Yüce Divan görevini yürüten Anayasa Mahkemesi’nde, 1 yıl süren yargılamanın ardından Yargıtay Başsavcılığı’nın görüşü doğrultusunda suçun niteliği değiştirilmiş, ’görevi kötüye kullanma’ olarak belirlenmişti.

* * *

...Mesut Yılmaz ve Güneş Taner’in eylemlerini bu suç yönünden değerlendiren Yüce Divan, davaya konu eylemlerin 1999’dan önce işlendiğini, ’görevi kötüye kullanma’ suçunun da 1999’dan önce işlenen bazı suçların ertelenmesini öngören şartla salıverme yasası kapsamında bulunduğunu saptamıştı. Yüce Divan, bu nedenle davayı karara bağlamadan erteleme kapsamına sokmuştu."

Mesut Yılmaz da erteleme kararını şöyle yorumlamıştı:

’Sonunda mahkeme dedi ki ’bu işte yolsuzluk yoktur’. Benim için önemli olan oydu. Bize yolsuzluk yaptı diyenler iftiracıdırlar. 3.5 sene ağzıma fermuar çektim, hiçbir şey söylemedim. Ama siyasete başladığım yerde, Rize’nin Cumhuriyet Meydanı’nda söylüyorum, hepsi müfteridirler.’ (Hürriyet, 04.08.2006)

Mesut Yılmaz, Yüce Divan’ın kendisini suçsuz bulduğunu iddia ededursun, Yüce Divan gerekçeli kararında Mesut Yılmaz’ı yalanlamıştı:

’...Yüce Divan, Türkbank davasının ertelenmesinin gerekçeli kararını açıkladı. Milliyet Gazetesi’nin haberine göre, Yüce Divan, Mesut Yılmaz’ı ’görevi kötüye kullanma’ davasında esasen suçlu bulmuş!

Gazete ’Suç işlendi ama yasayla ertelendi’ başlığıyla verdiği haberde, ’...Yüce Divan, Yılmaz ve Güneş hakkındaki gerekçeli kararında, görevi kötüye kullanma suçunun aslında işlenmiş olduğuna, (’cezai sorumluğu gerektiren nitelikte’ olduğuna-CÜ) ancak erteleme kapsamında olduğundan davanın karara bağlanamadığına yer verdi’ diye yazıyor ve Yüce Divan’ın suç unsuru bulduğuna dair yorumlara yer verdiğini söylüyor. (01.11.2006)..."

* * *

DP’nin yöneticilerine saygıyla hatırlatıyorum!

Hürriyet



Bu haber 319 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,568 µs