En Sıcak Konular

Partiler arası bayramlaşmalar

31 Ağustos 2011 10:38 tsi
Partiler arası bayramlaşmalar Parti heyetleri arasında bayramlaşma ziyaretleri yapılırken BDP, Kandil'de süren operasyonları protesto etmek için bayramlaşma törenlerini iptal etti

AK Parti'de partiler arası bayramlaşma MHP ile başladı. MHP heyetinde Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, MYK üyesi İsmail Hakkı Yücel yer aldı. AK Parti bayramlaşma heyetinde ise Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan ile yine Ankara Milletvekili Faruk Şahin yer aldı.

AK Parti heyeti, MHP'yi kapıda karşılayıp tokalaşmanın ardından içeri girdiler. Ardından konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, birlik beraberlik mesajı verdi. Bayramdan sonra Meclis çalışmalarının yoğun şekilde devam edeceğini ifade eden Karakaya, bu çalışmalarda bütün partilere başarılar diledi.

"TERÖRE KARŞI BERABER ADIM ATILMALI"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz da milli ve dini bayramın aynı güne denk gelmesinin büyük şans olduğunu söyledi. Bu sevinci gölgeleyen terör belasına değinen Kapusuz, "Memleketimizde insani değerlerinden uzak maalesef bir de terör belası var. Çok uzun zamanda olan terör belası bayramda da Ramazan'da da devam etmektedir. İnsanlıktan nasibini almayan bu terörü ve bunlara destek verenleri lanetle kınıyoruz." dedi.

Teröre karşı ortak mücadele etmenin önemine dikkat çeken Kapusuz, "Milletimizin birliği, devletimizin bekası için beraber atılması gerekli olan adımların atılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

AK PARTİ BAYRAMLAŞMA LİSTESİNDE BDP YOK

AK Parti'nin, partilerle bayramlaşma listesinde BDP yer almıyor. Geçen bayramlarda olduğu gibi BDP'nin listede yer almamasında son dönemde yaşanan terör olaylarının etkisi olduğu vurgulanıyor.

CHP ve DSP BAYRAMLAŞTI

CHP'ye bayramlaşmak için gelen ilk parti DSP oldu. CHP'nin kabul heyetinde CHP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Parti Meclisi üyesi Ali Arif Özzeybek yer alıyor.

CHP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Zafer Bayramı olmasaydı Ramazan Bayramı'nı kutlama şansının bulunmayacağını savundu. Ayman, 1 Ekim'de Meclis'in hızının pek çok şeyin önüne geçeceğini ifade etti. DSP heyeti ise bu dönemde Meclis'te görev almanın zor olduğunu, ancak aynı zamanda çok önemli olduğunu kaydetti. Konu Fenerbahçe'ye geldi. Güler, Fenerbahçe'nin çok önemli bir kulüp olduğunu belirterek yaşananların üzücü olduğunu söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın illerdeki yöneticileri görevden almalarını eleştiren Güler, Türkiye'de ilk defa böyle birşeyin yaşandığını ileri sürdü. DSP heyeti ise Fenerbahçe'de bazı şeylerin yapıldığının görmezlikten gelinemeyeceğini ifade etti. Bayramlardan dolayı yaşanan trafik kazalarının üzücü olduğunu vurgulayan iki partinin yetkilileri, duble yolların kazaların önüne geçmesinde önemli olduğunu kaydetti.

Toplu taşıma araçlarının artık konuşulmadığını savunan Güler, duble yolların tek başına çözüm olmayacağını belirtti. Hızlı trenin önemli olduğunu ifade eden Güler, iyi düşünülmüş projelerin olması gerektiğini dile getirdi.

BDP'DE SESSİZLİK

PKK'ya yönelik yapılan operasyonları protesto etmek için bayramlaşma programını iptal eden Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Merkezi'nde sessizlik hakim.

BDP, PKK'ya yönelik yapılan operasyonları protesto etmek için bu yıl diğer siyasi partilerle bayramlaşmama kararı almıştı. Partinin merkez binasında sessizlik hakimken, kapıların da kapalı olduğu görüldü. BDP, geçen yıl da Hakkari'de PKK'lılarla askerler arasında çıkan çatışmada 9 PKK'lının öldürülmesinin ardından bayramlaşma programı yapmamıştı.

AK PARTİ - DSP'DE KONU SOMALİ

AK Parti ile DSP arasındaki bayramlaşmada Somali’ye yardımlar konuşuldu. DSP MYK üyesi İbrahim Yüksel Erdoğan Somali’ye nakdi yardımların yanı sıra diğer yardımların da yapılmasını talep etti.


DSP Kadın Kolları Başkanı Dilek Dengizek Ersenal ile Parti MYK üyesi İbrahim Yüksel Erdoğan, DSP olarak Somali’ye yapılan yardımların devam edeceğini kaydetti. Erdoğan, Hükümetin Somali’ye yaptığı parasal yardımların ne tür devam edeceğine dikkat çekti.
Somali’ye yardım konusunda devletin ve milletin önemli adımlar attığına işaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Ramazan’da yoğun şekilde yapılan Somali’ye yardımların bayramda ve sonrasında da devam etmesini talep etti.

Bu haber 794 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,476 µs