En Sıcak Konular

12 Dev Adam'ın Avrupa Şampiyonası'ndaki rakibi belli oldu

30 Ağustos 2011 15:45 tsi
Litvanya'da mücadele edebilmek için ilave takım belirleme maçları oynayan Portekiz, Avrupa Şampiyonası biletini kaparak, 12 Dev Adam'ın gruptaki son rakibi oldu.Litvanya'da mücadele edebilmek için ilave takım belirleme maçları oynayan Portekiz, Avrupa

Tarihinde üçüncü kez bu turnuvaya katılacak olan Portekiz, ilk olarak 1951 yılındaki Fransa'daki şampiyonada yer aldı. Özel davetle geldiği turnuvadaki grup maçlarında bir galibiyet alan Portekiz, klasman maçları oynayarak şampiyonayı 15. sırada tamamlamıştı.

2007 yılında ise İspanya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'na ilave takım belirleme maçlarının ardından katılan Portekiz, ev sahibi İspanya'nın da yer aldığı gruptan 3. olarak çıkmasına rağmen, ikinci tur maçlarında grubu 5. sırada tamamladı ve elendi. İtalya ile birlikte turnuvayı 9. sırada bitiren Portekiz, tarihinin en büyük başarısını da bu yıl elde etti.

Bu yılki şampiyona için yine ilave takım belirleme turunda mücadele eden Portekiz, grupta Macaristan'ı geride bırakarak Finlandiya ile birlikte Litvanya biletini kaptı. Grubu ikinci sırada tamamlayarak A Milli Takımımızın yer aldığı A Grubu'na katılmaya hak kazanan Portekiz, böylece tarihinde 3. kez FIBA Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek.

Portekiz'in başantrenörlük görevini daha önce Angola Milli Takımı ile önemli başarılar kazanmış olan Portekizli Mario Palma yapıyor. Takımın en önemli oyuncuları ile ilave takım belirleme maçlarında 16.7 sayı ve 7 ribaund ortalamaları ile oynayan ABD asıllı Heshimu Evans ve tecrübeli oyun kurucu Filipe Da Silva.

İLK KEZ 1973'TE KARŞILAŞTIK

Avrupa Şampiyonası'ndaki Türkiye, rakibi Portekiz ile yarın 5. maçına çıkıyor. Ay - yıldızlılar, Portekiz ile bugüne kadar yaptığı 4 maçta da sahadan galibiyetle ayrıldı. Rakibiyle yaptığı 4 maçta 366 sayı atan milliler, kendi potasında ise 262 sayı gördü.

A Milliler, Portekiz ile 2 resmi, 2 de özel karşılaşmada yaptı. İlk kez 8 Mayıs 1973'de Macaristan'daki Avrupa Şampiyonası Elemelerinde rakibiyle karşılaşan Türkiye, ilk maçı 101-74 kazandı.

''12 Dev Adam'', Portekiz karşısında en farklı galibiyetini ise özel maçta elde etti. 13 Nisan 1974'de İngiltere'de yapılan FIBA Turnuvası'nda milliler, rakibini 41 sayı farkla yendi.

A Millilerin Portekiz ile yaptığı maçlar ve sonuçlar şöyle;

Avrupa Şampiyonası Elemeleri - Macaristan (08.05.1973)

Türkiye: 101 - Portekiz: 74

FIBA Turnuvası - İngiltere (13.04.1974)

Türkiye: 100 - Portekiz: 59

Avrupa Şampiyonası Elemeleri - İstanbul (12.04.1979)

Türkiye: 90 Portekiz: 61

World Cup 7 - Konya (29.08.2008)

Türkiye: 75 Konya: 68.



Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,496 µs