En Sıcak Konular

Erdoğan: Ses kayıtlarıyla ilgili...

30 Ağustos 2011 12:59 tsi
Erdoğan: Ses kayıtlarıyla ilgili... Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’in internette yer alan ses kayıtlarıyla ilgili değerlendirme yapmayı ahlaki bulmadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, bayram namazını Hacı Bayram Veli Camii’nde kıldı. Erdoğan çıkışta yaptığı konuşmada tüm milletin Ramazan Bayramı'nı tebrik etti. Ramazan Bayramı'nın, İslam dünyası ve tüm insanlık için barış, hayır ve bereket getirmesi dileğinde bulunan Erdoğan, “Bu vesileyle bu Ramazan'a dünya çok sıkıntılı bir şekilde girerken, Türkiye olarak bizler de özellikle terör belasıyla birlikte girdik. Temenni ederim ki bu belayı da milletçe en kısa zamanda def etme imkânını yakalarız. Bunun için tüm gayretimiz devam edeceği gibi en önemli gayret milletçe tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte terörle aramıza koyacağımız bariyerler olacaktır, duvarlar olacaktır. Bunu milletle el ele yaparsak bu süreci daha da hızlandıracağımıza inanıyorum." diye konuştu.

BAYRAMDA “SOMALİ’YE YARDIMLARIMIZ DA ULAŞACAK”


Bu bayramın aynı zamanda bir fıtr bayramı olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, herkesin bunu yerine getirdiğini ve Somali’ye yapılan yardımların sürdüğünü hatırlattı. Somali’ye gıda, ilaç ve giyim yardımının yanı sıra alt ve üst yapıyla ilgili gerekli adımların atıldığını aktaran Erdoğan, ülkemizin Somali’ye yabancı olmadığını söyledi. Erdoğan, “Somali’ye de elimizi uzatıyoruz. Bugün de oraya yardımlarımız ulaşacak.” dedi.

"LİBYA KONUSUNDA ATILACAK ADIMLAR ÇOK DAHA OLGUNLAŞACAK"

Libya’daki gelişmeleri sıcak takiple sürdürdüklerine değinen Başbakan, Libya temas grubunun dönem başkanı sıfatıyla toplantı yaptıklarını kaydetti. Bayramın 2. günü Paris’te yüksek düzeyli bir toplantı yapılacağını aktaran Erdoğan, “Ardından New York’ta bir zirve yapılacak. Ve bu zirveyle birlikte Libya konusunda atılacak adımlar çok daha olgunlaşmış olacak.” diye konuştu.



"SURİYE'DE KAN DURMUYOR"


Suriye’de yaşananların ülkemiz için önemli olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, Suriye’de kanın durmadığını ve hükümet güçlerinin Suriye halkının üzerine silahlarla, tanklarla saldırmayı sürdürdüğünü belirtti. Olayın üzücü olduğunu kaydeden Erdoğan, “Diğer tarafta Bahreyn, Tunus’ta ciddi demokrasi anlamında bir özlem var. Temennim odur ki dünyanın bu değişim dönüşümü yaşadığı süreç içerisinde otokratik yapılardan demokratik yapılara geçiş çok daha sağlıklı bir şekilde cereyan eder.” şeklinde konuştu.



“OLMASI GEREKENİ YERİNE GETİRDİKLERİ İÇİN KENDİLERİNİ KUTLUYORUM”


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan e-muhtıranın Genelkurmay’ın resmi internet sitesinden kaldırılmasını, TSK’nın değişimi, demokratik anlamda bakışını değerlendirmesi bakımından çok önemli olarak değerlendirdi.


27 Nisan e-muhtırasının TSK’nın resmi internet sitesinden kaldırılmasına değinen Erdoğan, bu arzularını daha önceki yönetime de ilettiklerini hatırlattı. Erdoğan, “Fakat onlar nedense bu adımı atamamıştı. Ama şu anadaki Türk Silahlı Kuvvetleri yönetimi, Genelkurmay Başkanlığımız bu adımı atmıştır. Dolayısıyla olması gerekeni yerine getirdikleri için kendilerini kutluyorum." dedi.



“ŞU ANDA BUNUN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPMAYI AHLAKİ BULMUYORUM”


Eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner’in internet sitelerine düşen ses kayıtlarını kabul etmesine ilişkin bir soru hatırlatılması üzerine Erdoğan, açıklamaların içerisinde pek çok şey olduğunu dile getirdi. Açıklamalarda özeleştiriler olduğunu belirten Erdoğan, “Bunun yanı daha değişik ifadeler var. Siyasetçi olarak beraber çalıştığımız bir yerde mesai arkadaşımız. Şu anda bunun değerlendirmesini yapmayı ahlaki bulmuyorum." şeklinde konuştu.


Kılıçdaroğlu’nun konuyla ilgili eleştirilerinin sorulmasına ise Başbakan Erdoğan, “Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerini ve hakaretlerini pek takip edemiyorum. Değerlendirme yapmayacağım." karşılığını verdi.



"30 AĞUSTOS'TA DEĞİŞİM SÜRECİNİN ÖNEMLİ BİR ADIMI"


Başbakan Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına Cumhurbaşkanı’nın ev sahipliği yapmasına ilişkin soruyu da değerlendirdi. Bunun, değişim sürecinin önemli bir adımı olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: “Genelkurmay Başkanı böyle bir teklifle geldi. Biz farklı bir genelge yayınlamıştık bununla ilgili daha önce. Bu genelge karşısında çok daha olgun, çok daha güzel bir teklifle geldiler. Sayın cumhurbaşkanımız da böyle bir genelgeyi yerinde buldu. Ve bugünkü tebligat bu şekilde yapılmış olacak. Bundan dolayı da kendilerini kutluyorum."

Bu haber 1,087 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,650 µs