En Sıcak Konular

Tahkim Kurulu, Fenerbahçe kararını öğleden sonra görüşecek

25 Ağustos 2011 13:26 tsi
Fenerbahçe Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmalarını men etmesi kararıyla ilgili TFF Tahkim Kurulu'na itirazını yaparken, konunun bugünkü toplantıda görüşüleceği belirtildi.

Fenerbahçe Kulübü'nün avukatlarından Haluk Burcuoğlu, TFF binasından çıkışta yaptığı açıklamada, ''Fenerbahçe, TFF'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılmama kararına karşı başvuruyu yapmıştır. Öğleden sonra da Tahkim Kurulu toplanacak ve bu konuyu görüşecektir'' dedi.

Burcuoğlu, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) de başvurup başvurmayacaklarının sorulması üzerine, ''Sonuna kadar gidecek. Yürütmeyi durdurma kararında da bulunduk. Tahkim Kurulu'nun takdiridir ve umarım beklediğimiz kararı verir'' yanıtını verdi.

-ÖZKURT: ''İVEDİLİKLE KARAR VERİLMESİ İSTENDİ''-

Fenerbahçe Kulübü adına itiraz dilekçesinin Tahkim Kurulu'na ileten avukatlardan Emin Özkurt ise, kararın ivedilikle verilmesini ve UEFA'ya bildirilmesini istediklerini kaydetti.

Özkurt, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Hukuki bir karar verileceğini düşünüyoruz. Bu akşam Şampiyonlar Ligi'nde kura çekimi var ve sürecin hızlı ilerlemesi gerekiyor. Tedbir talebinde de bulunduk. Konuyla alakalı ivedilikle karar verilip, UEFA'nın derhal bilgilendirilmesi noktasında bir başvuru yapıldı'' diye konuştu.

TFF'nin Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nden men etme yetkisi olmadığı görüşünü tekrarlayan Emin Özkurt, ''Federasyon, Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu elinden aldığını bildirseydi, yeni bir takım adı verebilecekti. Ama dünkü kararda bu konuda bir açıklama yok. Daha önce tescil edildiği gibi lig şampiyonu halen Fenerbahçe'dir. Şampiyonlar Ligi'ne de katılma hakkı vardır. Karar, şampiyonluğun alınması veya ligden ihraç şeklinde verilseydi, hukuki bir zemini olurdu. Şu an itibariyle bu kararı verebilecek yetkili kurum UEFA'dır'' ifadelerini kullandı.

UEFA'nın da elinde bilgi ve belge bulunmadığını savunan Özkurt, ''UEFA kendisi karar alamadığı için, Fenerbahçe'ye haklarından feragat etmesi başvurusu yaptı ve bu kulüp tarafından reddedildi. Eğer bu kararı Fenerbahçe vermezse, federasyonun ihraç etmesi istendi. Ne yazık ki bizim federasyonumuz, kendi kararından geri adım atmıştır. Hukuken kabul edilmez ve yanlış gördüğümüz bir durum. Kararın, bugün yapılan başvuruyla Tahkim Kurulu'nda düzeltileceğini bekliyor ve tahmin ediyoruz'' diyerek sözlerini tamamladı.

Öte yandan, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Merçil, TFF binasından ayrılırken basın mensuplarına açıklama yapmazken, aracının içinden, ''Hukuka inanmak istiyoruz'' demekle yetindi.

Ayrıca, TFF Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, TFF'ye gelişte Fenerbahçeli bir bayan taraftarın tepkisiyle karşılaştı. Aracından inip bina kapısına yönelen Gümüşdağ'a hakaret eden bayan taraftar, görevlilerce uyarılırken, daha sonra güvenlik elemanın gelmesiyle buradan ayrıldı.

aa

Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,749 µs