En Sıcak Konular

Somali'de yardımlar silahların gölgesinde dağıtılıyor

25 Ağustos 2011 12:18 tsi
Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türkiye'den gelen yardımlar, ancak silahların gölgesinde dağılabiliyor. herkese yetmiyor.

Yardım dağıtımı sırasında havaya ateş eden askerler izdihamı bu şekilde önlemeye çalışıyor. Yardım alamayan Somalililer elleri boş, boyunları bükük olarak umutlarını yarına bağlayıp çadırlarına geri dönüyor.Türkiye Diyanet Vakfı'nda toplanan yardımlarla alınan gıda paketlerinin bir kısmı başkent Mogadişu'ya ulaştı. Etrafı duvarlarla çevrili bir alana sırayla konulan paketlerin içinde şeker, un, yağ, süt tozu ve buğday var. Vakıf çalışanları kapı önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi içinde gezerek üstünde vakıf logosu bulunan küçük kağıtları dağıtıyor. Daha sonra kapı önünde bekleyen askerler ellerinde yardım alabilmelerini sağlayan kağıtları gösterenleri tek tek içeri alıyor. Bu sırada yardım alamayanlar askerleri aşıp içeri girmeye çalışınca arbede çıkıyor ve bir anda silahlar patlamaya başlıyor. Silahtan ve dayak yemekten korkan çaresiz insanlar direnmekten vazgeçip sakinleşiyor. Yardım kolilerini alan Somalililer sevinerek çadırlarına gidiyor. Yardım alamayanlar belki yarın alabiliriz umuduyla çalı ve bez parçalarından oluşan çadırlarına geri dönüyor. Açlıktan halsiz düşmüş binlerce insanın içinden bir kısmını seçmek zorunda kalan görevliler, "Keşke çok olsa da hepsine verebilsek" diye yakınmaktan kendilerini alamıyorlar.

Diyanet işleri personel Müdür Yardımcısı Mehmet Şükrü Eroğlu, Diyanet Vakfı'nın Somali'deki yardım faaliyetlerini organize ediyor. Eroğlu, yardım alamayıp askerlerle tartışan bazen yaka paça oradan uzaklaştırılan insanların ellerine cebinden çıkardığı 5-10 doları sıkıştırarak gönüllerini almaya çalışıyor. Türkiye'den gemiyle gönderilen 7 bin ton yardım malzemesinin gelmesini beklediklerini belirten Eroğlu, insanların Somali'deki dramı görüp daha fazla yardım yapmaları gerektiğine dikkat çekiyor.

cihan

Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,662 µs