En Sıcak Konular

Özden Örnek, bilirkişi raporlarını eleştirdi

25 Ağustos 2011 12:02 tsi
Balyoz davasının tutuklu sanıklarından eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, davanın dijital delilleri arasında yer alan CD imajlarının alınması konusunda sayısız hata olduğunu öne sürdü.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Balyoz davasında tutuklu sanıklardan MHP milletvekili Engin Alan'ın avukatı Ayhan Nacak, tahliye talebinin gerekçesini sözlü olarak dile getirdi. Alan'ın milletvekili olduğunu hatırlatan Avukat Nacak, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararlarına göre müvekkilim seçmenin güvenini almıştır. Bu durum gözardı edilemez. Bu nedenlerle tahliyesine karar verilmesin talep ediyorum." diye konuştu.

Tutuklu sanık eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ise, dava konusu delil niteliğinde dosyada bulunan 19 CD üzerinde yapılan bilirkişi incelemelerini eleştirdi. Teslim alınan CD'lerin seri numaralarının teslim sırasında alınmadığını savunan Örnek, CD'lerin imajlarının alınması 1,5 saatte tamamlanmasına rağmen imaj işleminin ertesi gün bitirildiğini, CD'lerin karşılarına hash değerlerinin de yazılmadığını söyledi.

Savcılık tarafından aynı imajlar verilmiş olmasına rağmen emniyet ile TÜBİTAK tarafından yapılan incelemelerde imaj sayısının birbirini tutmadığını ileri süren Örnek, "İkinci kez bilirkişi incelemesi istenmiş ama bunda da ilk incelenen imajların hash değerleri ile ikinci incelemedeki imajların hash değerlerinden sadece 5'i birbirini tutuyor. Oysa incelemeler aynı imajlar üzerinde yapılmıştır. Diğer imajlar ise birbirinden farklı görülüyor. Bu farklı imajlar içerisinde davada önemli deliller arasında yer alan 11-16 ve 17 nolu CD'lerin imajları da bulunmaktadır." dedi.

Mahkemeye bilirkişilerin her şeyi yapmadıklarını iddia eden Örnek, "Bilirkişilerin yaptıklarını 14 yaşındaki bir çocuğun yapabileceğini mütevazi bilgilerim çerçevesinde açıklamaya çalıştım. Kim bilir benim bilmediğim daha ne kadar bilgi bu CD'lerden üretilebilir." ifadesini kullandı. Örnek, talebinde belirttiği 30 Ocak 2010 tarihli ilk imaj ile 28 Mayıs günü alınan ikinci imajın ve emanette bulunan imajın birer kopyasının kendisine verilmesini talep etti.

2000-2003 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Harekat Eğitim Dairesinde görev yaptığını belirten Koramiral Feyyaz Öğütçü de, "2001 yılından sonra Egeaydak ile ilgili hiç bir çalışma yoktur. Buna rağmen, karşımıza 2001-2003 yılları arasında Egeaydak ile ilgili belgeler ortaya çıkartıyorsunuz. 2001'den sonra Egeaydak'la ilgili hiç bir çalışma yoktur." diye konuştu.

Mahkemenin sanıkların CD'lere ilişkin taleplerini aldığını, ancak bunlarla ilgili herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığını bilmediğini belirten tutuklu sanık Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu ise, "Sadece usulü uygulamak için mi talep alıyorsunuz. Taleplerle ilgili işlem yapılıp yapılmadığını görmedim. Tahliyemi istiyorum." dedi.

cihan

Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,468 µs