En Sıcak Konular

TSK ve Bakanlık'tan kaset sessizliği

25 Ağustos 2011 10:00 tsi
Soru belli: 'İnternete düşen ses kaydı eski Genelkurmay Başkanı Koşaner'e mi ait?' Ancak ne Milli Savunma Bakanlığı ne de ordudan yanıt var. Acaba amaç şoke edici sözleri unutturmak mı?

Emekli Orgeneral Işık Koşaner’e ait olduğu söylenen ses kaydı Türkiye’yi şok ederken, Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığı’nda tam bir sessizlik yaşanıyor.

Karargahtaki yeni komutanlardan bazılarının da Koşaner’in o konuşmayı yaptığı salonda hazır bulunduğu iddia ediliyor. Buna karşın, yeni komutanlar, Koşaner’in isteği üzerine ‘sessiz kalma’ ve yoğun gündem içinde konunun unutulmasını sağlama eğiliminde olduğu bildiriliyor.

Rutin prosedür gereği Genelkurmay’da resmi inceleme başlatıldı. Sivil savcılar da haberleri derleyerek Ankara Başsavcılığı’na iletti. Savcılıklar harekete geçerse, önemli davaların seyrinin değişebilir.

Bu davalardan biri, Çukurca’da 7 askerin ölümüne neden olan mayınların TSK’ya ait olduğunun iddia edildiği ‘mayın davası’ydı. Diğer bir konu da 2007’de Şırnak’ta bir uzman çavuşça terörist sanılarak vurulduğu iddia edilen erler Ayhan Demirci ve Servet Yıldırım ile ilgili olabilir.

Ses kaydının yayınlanmasının üzerinden 24 saat geçmesine karşın hiçbir resmi açıklama yapılmamıştı.

Üstelik dün Ankara’da gazetecilerce en çok aranan yerler Genelkurmay Karargahı, Milli Savunma Bakanlığı ve Koşaner’in konutunun bulunduğu Merkez Orduevi olmuştu. Soru basitti: “Bu kayıt Koşaner’e mi ait”.

Cevap da iki seçenekliydi: “evet ya da hayır”. Milli Savunma Bakanlığı, “Açıklama olursa Genelkurmay yapar” diye konuya müdahil olmadı ve topu Genelkurmay’a attı. Genelkurmay ise resmi bir bilgilendirme yapmadı.

Edindiğimiz bilgi ve izlenim şu: Genelkurmay, bu sorunun yanıtını biliyor. Çünkü, sözkonusu toplantının yapıldığı toplantıda hazır bulunan bazı komutanlar, bugünlerde Karargah’ta üst düzey görevlerde. Ancak, sözlerin sahibi olduğu ileri sürülen Orgeneral Koşaner, açıklama yapılmasından yana değil. En azından ilk 24 saatte bu konuda bir açıklama yapılması taraftarı olmadı.

Işık Koşaner’le irtibatın sağlandığı Ankara Merkez Orduevi’ni dün üç kez aradık. Her seferinde “konutu cevap vermiyor” yanıtını aldık. “Silah arkadaşlarını savunmak içi en yüksek kademedeki görevini iki yıl önce bırakarak karargahta gönüllere taht kuran eski komutan” gerçeğin açıklanmasını istemeyince yeni komutan Orgeneral Necdet Özel’in “Gerçeği kamuoyuna açıklayın” emri vermesini de kimse beklemiyor.

Elitaş: TSK’da tuz kokmuş demektir

Eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner’e ait olduğu iddia edilen ses kaydına tepkiler şöyle:

Hilmi Özkök: Ses kaydı ona mı ait belli değil. Gayrikanuni bir dinleme olduğu aşikar.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş: Emir komutanın başındaki kişi dinleniyorsa PKK ile nasıl mücadele edecek? Dışardan bir saldırı olduğu anda kayıtlar sızdırılıyorsa, TSK’da tuz kokmuş demektir.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır: Genelkurmay Başkanı bile dinleniyor, terörle mücadelenin hızlandığı süreçte servise veriliyorsa Türkiye’de hükümet dışı, devlet dışı birtakım güçlerin yanlış yaptıklarını görüyoruz.

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan: Gayet dürüst bir özeleştiri.

Radikal



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,764 µs