En Sıcak Konular

Erdoğan son tarihi verdi: 1 Ekim

21 Ağustos 2011 21:44 tsi
Erdoğan son tarihi verdi: 1 Ekim Başbakan Erdoğan'dan BDP'ye çağrı: "Gayri meşru olan ile cinayet ile kan ile pusu ile aranızdaki mesafeyi açmazsanız oy aldığınız vatandaşlarınıza ihanet etmiş olursunuz. Bunlar da TBMM'ye gelecek. Başka çareleri yok. "

Başbakan Erdoğan AK Parti iftarında önemli açıklamalarda bulundu:

Asimilasyon politikalarını bitiriyoz. Millete gittiğimiz her seçimde kardeşlik siyasetimiz ibra edildi bu nedenle 3 seçim istikrarlı bir şekilde kazanıldı.Bu birlik siyaseti sayesinde Türkiye tarihi mesafeler aldı. Biz aklımızla gönlümüzle bu yola çıktık. Yolun bir yerinde aklımızı bir yerinde vicdanımızı koltuğa feda etmedik. Bu güne kadar böyle geldik, böyle yürüyeceğiz. Meşruiyetin yegane adresinin TBMM olduğunu milletimiz biliyor. Milletimizin birlik ve bütünlüğü sayesinde başta inandık böyle devam ettik. AK Parti iktidarı ile illegal örgütler çöktü. Kin nefret tohumları eken organize suç şebekleri hallaç pamuğu gibi savrulmaya başladı.

Suyun başı tutulunca sular temiz akmaya başladı. Tıkanan yolar açılınca milltimiz aynı anda bütün alanlarda ayağa kalktı. eski aktörlerin açtığı yaralar kapandı. Kronik sorunların çözümü ete kemiğe büründü. Türkiye hiç konuşamadığı kadar konuştu, konuşuyor. Demokratik kanallar açıldı. Bütün oyunlar tezgahlar boşa çıktı. türkiye demokrasi ile büyüdü dünyanın saygın ülkeleri arasına girdi. Bildikleri eski yöntemlerle Türkiye'yi durdurmaya çalıştılar. Eski günler geri gelsin istediler. Pusularıyla deşifre oldular. Zira Türkiye artık yeni bir Türkiye. Ülkemiz ne zaman ayağa kalksa terörün taşeronları can yakarak can alarak terör sektörü olşturmuşlardı demokrasinin genişlemesi alanlarını daalttı. AK Parti bütün ülkeyi kucaklamaya devam etti edecek. Hiçbir vatandaşımızın kalbinin kırılmasına müsade etmeyeceğiz. Zerre kadar geri adım atmadık atmayacağız. bugün bu istikametteyiz yarın da bu istikamette olacağız.
Çok manidardır göz yaşları karşışısında bile
Terör ile masum vatandaşı sadece siz birbirinden ayıramazsınız. Biz değil vatandaşımızın malının zarar görmesini tırnağının zarar görmesine izin vermeyiz.

bizim dönemimizde bir tane faili meçhul gösteremezsiniz. Bziden herhangi bie olay karşısında bu işlerin peşine düşme mücadelesini veriyoruz. Eksiklerimiz olabilir, azami ölçüde başarı aldık.

Kepenk kapatmak zorunda olan vatandaşımızda bizi biliyor. Biz 74 milyon vatandaşımızın hukuğunu korumaya devam edeceğiz. Geleceğe omuz omuza yürüyeceğiz. 30 yıldır tartışılan darbe anayasasının milletin klabul edeceği anayasa ile değiştireceğiz. Biz teşebbüs edeceğiz. Diğer partilerle de randevu isteyeceğiz. kabul ederler etmezler. Bzi bu partilere anayasa teklifi ile değil yeni anayasayı birlikte yapalım teklifi ile gidelim diyeceğiz. 336 milletvekilimiz var. Biz çoğunluk olarak değil kaç kişi girelim derseler o kadar gireceğiz. Bizim derdimiz üzüm yemek olacak. İnsan öldürmeyi hayat biçimi haline getirenler hak ettiklerini bulacaklardır. Polise askere ensesinden silah doğrultanı kimse masum vatandaşımızla karıştıramaz. Hayata masumiyete kastedenler vatandaş ile devletin arasına giremez. devlet hukuka tabiidir ve vatandaşa tabiidir.

Millet hala o günlerin bedelini ödüyor. Bedel maddi değildir bunu tüm vatandaşımız bunu bilsin. Şehidimizin kanını milyar dolarlara değişmeyiz. Terörle Türkiye çekilmek istendiği girdaba asla düşmeyecek Bunun güvenimizi rehin almasına asla ,zin vermeyeceğiz. Terörle mücadelenin iletişim d,plomatik psikolojik boyutu olacaktır. Bugün 74 milyon ayrın 100 milyon vatandaşımızı hukukunu koruyacağız. Bu memleketin bütün evlatşarı bundan emin olsunlar geleceğe güven ,çinde baksınalr Hukuk terazisini meşruiyet hakkını çiğnemeden bu terör örgütüne yol vermeyeceğiz. Devlet bu milletin huzuru için operasyon yapacaktır bu onun en doğal hakkıdır. Devletin mal güvenliğini can güvenliğini akıl güvenliğini tesis etmesi lazım. Bunalrı yapmak için ne gerekiyorsa hepsini yapacağız. Devlet cinayet tasarımcıları karşısında geri adım atmayacak terörle mücadelede de tarihin tekerrür etmesine izin vermeyeceğiz. karanlık günleri bekleyenler boşa beklerler. Biz demokrasiden hukuktan feragat etmeden kardeşliğimizi koruyacağız. Şehirlerarası seyahatlerin azaba dönüştüğü günler geride bırakıldı. Tıkanan yollar açıldı bir daha kapanamaz. demokrasiye mayın düşeyenlere fırsat vermeyeceğiz. Ramazan aşında dedim ki' kabileler mübarek aylarda silahlarını kullanmazlardı' yavrularımızı bu mübarek ayda kurşun sıktılar. O zaman biz de gerekeni yaptık gerekenler sonuna kadar yapılacaktır. Bu operasyonalrın tamamı Kandil'den içerdeki odaklarına kadar devam edecek. Bu operasyonalr asla sivil halka yönelik değildir. Bunlar şehre inme gayretindeler.

Ben Kürt kardeşlerimi PKK'lılarla mükayese edilemeycek kadar seviyorum. Türkü, lazı, boşnağını seviyorum . İnsanı yaradandan ötürü seviyorum. Bir insanın ölümüne neden olmak alemi öldürmek gibidir. terör örgütünün lügatinde bu yok. Terörün pazarı yerini huzura kardeşliğe bırakacak. Bir mübarek iftar vaktinde diyorum ki; gayri meşru olan ile cinayet ile kan ile pusu ile aranızdaki mesafeyi açmazsanız oy aldığınız vatandaşlarınıza ihanet etmiş olursunuz.

Bunlar da TBMM'ye gelecek. Başka çareleri yok. 1 Ekim'den sonra gelmezlerse, yemin etmeye gelmezseniz 'Siz bilirsiniz' diyeceğiz. Hakkari'de ramazan fitresini Ankara'ya göndererek 'bunu Somali'ye gönder' diyen benim öz kardeşimdir.

Bizler nerede acı çeken varsa merhamet elimizi uzatmaya çalışıyoruz.



Bu haber 1,270 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,985 µs