En Sıcak Konular

Haaretz'den Nehatyahu hükümetine uyarı

21 Ağustos 2011 11:52 tsi
Haaretz'den Nehatyahu hükümetine uyarı İsrail'in Türkiye'nin ardından Mısır ile yaşadığı krizin, bölgedeki tecridini daha da arttırdığı yorumları yapılıyor.

Haaretz gazetesi, İsrail'in yanında artık ne Türkiye ne de Mısır ve Filistin Otoritesi bulunduğunu vurgularken "Yakında Netanyahu ve Lieberman'ın vizyonu gerçekleşecek ve İsrail, meydan okumalarıyla tek başına uğraşacak. Mutluyuz ve de yalnızız" dedi ve Türkiye'nin giderek uzaklaştığının altını çizdi.

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz, İsrail-Mısır sınırında yaşanan çatışmalar sırasında üç Mısırlı güvenlik görevlisinin hayatını yitirmesi olayının ikili ilişkilerde yarattığı bunalımı irdelediği analizinde "Yakında (Başbakan) Netanyahu ve (Dışişleri Bakanı) Lieberman'ın vizyonu gerçekleşecek ve İsrail, meydan okumalarıyla tek başına uğraşacak. Mutluyuz ve de yalnızız.Kısa bir süre öncesine kadar bir müttefik olan Türkiye, onları bir kaideden indirerek alçak bir tabureye yerleştirdiklerimizden beri daha da uzaklaşıyor" yorumunu yaptı.

Netanyahu hükümetinin, ülkenin temel çıkarlarını gözardı ederken "ulusal onuru"nu görmezlikten gelmeye yanaşmamasını eleştiren Haaretz "'Onur' bölgedeki tehlikeli oyunun adı" dedi. "Ve şimdi, elbette ki onuru da olan Mısır, bir özür talep ediyor ve büyükelçisini geri çekebilir" görüşünü de öne sürdüğü analizde şu uyarısını da yaptı:

"Böylece nihayet, Türkiye'siz, Mısır'sız ve İsrailli hükümetin ve ABD kongresinin, Birleşmiş Milletler'nden bağımsızlık talebinın ardından ona ötenazi uygulamalarını takiben yakında gemişin bir unsuru haline gelecek olan Filistin Otoritesi'siz de kaldık."

zaman



Bu haber 912 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,319 µs