En Sıcak Konular

DSÖ'den Türkiye'ye tam not

21 Ağustos 2011 11:06 tsi
Dünya Sağlık Örgütü'nün Sağlık Sistemleri'nin Krize Hazırlık Değerlendirmesi Raporu'nda Türkiye'deki afet ve acil durum yönetimine tam not verildi.

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi'nin Sağlık Sistemlerinin Krize Hazırlık Değerlendirmesi Türkiye konulu raporunda, afet ve acil durum yönetimi masaya yatırıldı. Ekim 2010 tarihli raporda, Türkiye'deki afet ve acil durum yönetim sisteminin özellikle 1999'daki yıkıcı depremlerden edindiği dersler üzerine kurulduğu, yönetim ve koordinasyon yapısında çarpıcı iyileşmeler kaydedildiği belirtildi. Raporda, Türkiye'de krize hazırlık alanında siyasal kararlılığın üst düzeyde olduğu ve ulusal ve uluslar arası afetlere müdahale kapasitesinin kanıtlandığı ifade edildi. "Acil durum müdahale sistemi güçlü bir yasal çerçeveye sahip olup, personel sayısı yeterli ve donanım açısından iyi durumdadır." denildi.

Türkiye'nin büyük çaplı afet deneyimi ve gelişmiş bir afet ve acil durum yönetimi sistemi ile sahip olduğu benzersiz konum sayesinde küresel düzeyde afet riskinin azaltılmasına yönelik eğitim ve araştırmalarda lider rol üstlenebileceği ifade edildi.

Raporun sonuç tespitleri bölümünde ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Türkiye çok sayıda uluslar arası ve ulusal operasyonu ile afet hallerinde tıbbi yardım sağlamak açısından devasa bir deneyim geliştirmiştir. Bu deneyim DSÖ Avrupa bölgesinde paylaşılmalı ve müşterek kapasite artırma faaliyetleri için kullanılmalıdır. Böylelikle, DSÖ ulusal ve uluslar arası yöneticiler için halk sağlığı ve acil durum yönetim dersleri geliştirme alanındaki deneyimini Sağlık Bakanlığı ile paylaşabilir."

cihan

Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,296 µs