En Sıcak Konular

Esed, sivilleri öldürmeye devam ediyor

21 Ağustos 2011 09:56 tsi
Esed, sivilleri öldürmeye devam ediyor Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in askerî operasyonları durdurma sözüne rağmen güvenlik güçleri cuma günü yapılan gösterilerde en az 40 protestocuyu daha öldürdü.

Dera'da 15, Humus'ta ise 7'si aynı aileden 20 kişi, askerlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti. Diğer şehirlerde de en az 5 kişi öldürüldü. Öte yandan Birleşmiş Milletler, katliamın sürdüğü Suriye'ye insanî durumu incelemek üzere bir heyet gönderiyor.

Ülkede yaşananları değerlendiren BM İnsan Hakları Yüksek Temsilcisi Navi Pillay ise Suriye'de insanlığa karşı suç işlendiğine dair "delillerin" bulunduğunu söyledi. "Vahşet devam ediyor. Hâlâ insan hakları ihlal ediliyor." diyen Pillay, "Suriye rejiminin, aralarında çocukların da bulunduğu göstericileri öldürdüğüne, tutuklulara işkence ettiğine dair güvenilir ve sağlam delillere sahip olunduğunu" vurguladı. Dışişleri Bakanı Maite Nkoana Mashabane'nin davetlisi olarak Güney Afrika'da bulunan Ahmet Davutoğlu, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Beşşar Esed'e yaptığı "git'' çağrısına Türkiye'nin katılıp katılmadığının sorulması üzerine, "Ben açıklamamı 15 Ağustos'ta yaptım. Tüm ipuçları var orada. Benim ziyaretimle, uluslararası tepkiler yükselmeden son bir şans vermenin doğru olduğunu düşünüyorduk.'' diye konuştu. Davutoğlu şu anda Suriye yönetimiyle temas olmadığını belirterek, ''Temas yok ama ipler hiçbir zaman, komşuyla tümüyle kopmaz. Saatlerce görüşmeden sonra istenilen adımlar atılmıyorsa yeniden konuşarak elde edilecek bir şey yok.'' dedi.

ABD ve Avrupa'dan Esed'e yapılan 'artık koltuğu bırak' çağrılarına Suriye hükümetinin kontrolündeki El Sevra gazetesinden sert cevap geldi. Batılı güçlerin gerçek yüzünün ortaya çıktığını savunan gazete, amacın Ortadoğu sorunu ve Arap-İsrail çatışmasındaki anahtar rolü nedeniyle Suriye'nin yıpratılmak istendiğini savundu.

zaman

Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,419 µs