En Sıcak Konular

Rusya: Kriz enflasyona neden olacak

19 Ağustos 2011 16:57 tsi
Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Aleksey Ulyukayev mevcut küresel Mali krizin daha ucuz borçlanabilmek için enflasyona neden olacağını söyledi.

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Aleksey Ulyukayev mevcut küresel Mali krizin daha ucuz borçlanabilmek için enflasyona neden olacağını söyledi. Kommersant'a açıklamada bulunan Ulyukayev'e göre, krizin temelleri kötü ve riskli yatırımların finanse edilmeye başladığı on yıl öncesine dayanıyor.

Mevcut krizden kurtulmanın iki yolu olduğuna değinen Rus uzman, "Küresel çapta dikkatli ve koordineli bir politika geliştirilmesi olası. İkinci ve daha realistik yol ise enflasyon. Borçların ucuzlatılması. Bu kutuplar arasında geniş bir yelpazede farklı senaryolar olabilir. Burada saf kimyasal formüller gibi bir karar almak zor. Ancak doğru olan kutba en yakın olanı bulmak önemli…" dedi.

Avrupa'da yaşanan sorunun Mali nedenlerinin yanı sıra ortak Mali yapının oluşturulmasında başarılı olunamadığına işaret eden Ulyukayev, Mali kuralların oy verenle hükümet arasında ilişkileri etkilediğini, bu durumda karar almanın zorluğuna dikkat çekti.

Düşük kar marjları ile minimum büyüme hızının hedeflenmesini öneren Rus yetkili, "Bizim on yıl sürede yüzde 10 artışı tercih etmemiz gerekiyor. Bunun ilk üç yılda yüzde 50 büyüyüp, sonra yeniden sıfırı görme, tekrar bir daha yukarıya çıkmaya çalışma yönteminden daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum" tespitinde bulundu.

Asya borsalarında yaşanan kriz, küresel ekonomide durgunluk ve borçlanma krizi nedeni ile Rusya borsalarında kayıp devam ediyor. Dolar bazlı RTS endeksi MSİ 17: 30'da yüzde yüzde 3, 2 değer kaybederek 1533 puana gerilerken, ruble bazlı MICEX endeksi ise yüzde 3, 3 kayıpla 1404 puana geriledi.

Petrol varil fiyatlarında yaşanan talep azalması nedeni ile Brent tipi petrolün varili 107 dolara gerilerken, Dolar da 36 kapeyka güçlenerek 29, 27 rubleden işlem görmeye başladı.

cha



Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,866 µs