En Sıcak Konular

Demirtaş: PKK bana göre iyi yapmıyor

19 Ağustos 2011 11:19 tsi
Demirtaş: PKK bana göre iyi yapmıyor BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bana göre iyi yapmıyor, PKK eylem yapmamalı. Devlet de yapmamalı. Silahlar susmalı." dedi.

BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş, Çukurca saldırısında şehit olan askerlerin ailelerine, “O tabutların içinde yatanlar sadece onların çocukları değil hepimizin vicdanı, ruhu ve kardeşidir. Onlar bu savaşın kurbanıdır, sorumlusu değil. Sorumlu olan çözüm üretemeyen siyasettir. Başta AKP olmak üzere hepimizin” sözleriyle seslendi.

Demirtaş, “O nedenle bütün ailelerimizin acısını yürekten ve samimiyetle paylaşıyorum. Ancak onların acılarını dindirecek şey daha fazla PKK’lı öldürmek olmamalı. Bu ülkeye barışı, demokrasiyi getirmek onların acısına ve kaybettiğimiz çocuklarımızın anısına haklı ve onurlu bir bağlılık olur” diyerek, özetle şunları söyledi:

“Güvenlik güçlerinin ateşkese rağmen saldırıları PKK’yı alarm durumuna getirdi. Oysa güvenlik güçlerinin saldırıları sonucu ölen PKK’lıların da bir hayat hikâyesi var. Hayatını kaybeden askerin, polisin de bir hayat hikâyesi var ve onlar tüm Türkiye’nin acısı haline geliyor. Oysa PKK’lıların hikâyesi sadece bu bölgeye ait kalıyor. Türkiye’nin batısı burada olanları anlayamıyor. Bu noktaya hükümet adım adım getirdi. Yoksa PKK iyi mi yapıyor? Bana göre iyi yapmıyor, PKK eylem yapmamalı. Devlet de yapmamalı. Silahlar susmalı.  Başbakan ‘Ramazan sonrası’ ya da ‘Bıçak kemiğe dayandı’ diyor. Oysa ben de diyorum ki savaşın bir çözüm olacağına inanmıyorum. Silahın çözümü getireceğine inanmıyorum. Buna inansam samimiyetle söylerdim. Siyasete inandığım için buradayım, inanmasam zaten bugüne kadar başka yerde olurdum.”

Hürriyet   

Bu haber 1,075 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,895 µs