En Sıcak Konular

Mübarek'ten Esad'a çağrı: İstifa et!

19 Ağustos 2011 11:01 tsi
Mübarek'ten Esad'a çağrı: İstifa et! Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a istifa çağrısında bulunduğu bildirildi.

Mısır'da yayımlanan yarı resmi El Cumhuriye gazetesinin Mübarek'e yakın bir kaynağa dayandırarak verdiği habere göre, 25 Ocak tarihinde Mısır genelinde başlayan halk ayaklanması sonucu 11 Şubat tarihinde tüm yetkilerini orduya devrederek istifa eden ve halen yargılanmasına devam edilen Mübarek, Esad yönetiminin Suriye halkına karşı şiddet kullanmasını kınadı.

Esad yönetiminin, halkın sesine kulak vererek istifa etmesi gerektiğini kaydeden Mübarek, Suriye'de kardeş kanı dökülmemesi için Esad'ın istifa ederek çekilmesi gerektiğini savundu.

Aynı kaynak, Ramazan ayı başından itibaren yargılanmasına başlanılan Hüsnü Mübarek'in, Saddam Hüseyin'in Ramazan ayında yargılanarak Kurban Bayramı'nda asılmasını hatırlayarak depresyona girdiğini iddia etti.





Sözkonusu kaynak, ''Mübarek suçsuz olduğuna inanıyor ve güvenlik güçlerine göstericilere ateş açma talimatı vermediğini ısrarla tekrar ediyor. Mübarek, Mısır'ı terk etmek istemiyor ve mahkemesine suçsuzluğunu ispat etmek için gideceğini anlatıyor'' diye konuştu.

Bir koruması haricinde koruma ekibinin görevine son verilmesinin de Mübarek'i depresif yaptığını ileri süren kaynak, Mübarek'in geçen hafta yapılan ikinci duruşmanın ardından devamlı ''Ben suçsuzum'' dediğini öne sürdü.

AA



Bu haber 1,063 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,633 µs