En Sıcak Konular

PKK'nın mayınları 'dost' ülkelerden

19 Ağustos 2011 10:49 tsi
Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde yapılan hain saldırının ardından PKK'nın kullandığı silah ve mayınları yeniden gündeme getirdi.

PKK'nın elindeki silahların menşei ile ilgili yapılan çalışmalarda, bu silahların genel olarak Rus, Çin, ABD, Alman, Belçika ve Fransız yapımı olduğu belirlendi. Genelkurmay Başkanlığı'nın bu konuda yaptığı bir çalışmaya göre, PKK 8 ayrı ülke tarafından üretilen farklı mayın kullanıyor. Bu mayınlar içinde en büyük payı İtalyan mayınları.

Emekli Yarbay Tevfik Diker'in verdiği bilgiye göre PKK'nın cephanelik listesi şöyle:

Kaleşnikoflar: Ele geçirilen ve menşei tam olarak belirlenen 4 bin 500 Kaleşnikof'un (AK-47) yüzde 71,6'sı Rusya, yüzde 14,7'si Çin, yüzde 3,6'sı Macaristan, yüzde 3,6'sı da Bulgaristan orijinli.

Kanaslar: Ele geçirilen toplam 5 bin 713 suikast silahı Kanas, BKC, Dragunov, Arbiki, G-3, M-16, G-1, mavzer gibi silahlardan 959'unun menşei tam olarak belirlendi. Bunların yüzde 45,2'sinin Rusya, yüzde 13,2'sinin İngiltere, yüzde 9,4'ünün de ABD orijinli olduğu saptandı.

Roketler: PKK'nın eylemlerde de yaygın olarak kullandığı roketlerden ele geçirilen bin 610'u üzerinde inceleme yapıldı. Bunlardan ancak 313'ünün menşei belirlenebildi. Bunların da yüzde 85'inin Rusya, yüzde 5,4'ünün Irak, yüzde 2.5'inin Çin menşeli olduğu anlaşıldı.

Tabancalar: 2 bin 885 tabanca ve makineli tabancadan 2 bin 208'inin menşei belirlendi. Bu silahların yüzde 21,9'u eski Çekoslovakya, yüzde 20,2'si İspanya, yüzde 19,8'i İtalya orijinli çıktı.

El bombaları: 3 bin 490 el bombasından 136'sının menşei belirlendi. Bunların yüzde 72'sinin Rusya, yüzde 19,8'inin ABD, yüzde 8'inin ise Alman menşeli olduğu görüldü.

Mayınlar: Bulunan 11 bin 568 mayından 8 bin 15'inin menşei araştırması sonuçlandı. Bu mayınların yüzde 60,8'i İtalya, yüzde 28,3'ü Rusya, yüzde 6,2'si Almanya kaynaklı.

cihan



Bu haber 535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,269 µs