En Sıcak Konular

PKK'nın para kaynakları kurutulacak

19 Ağustos 2011 10:06 tsi
PKK'nın para kaynakları kurutulacak Tüm Türkiye’yi yasa boğan terör örgütüne yönelik operasyonlara, uluslararası işbirlikleri de ekleniyor.

Türkiye’nin Kandil’e yönelik hava operasyonlarına destek veren ABD, terör örgütü PKK’nın finans kaynaklarına yönelik çalışmalara da destek sözü verdi. Bu çerçevede iki ülkede yıllardır üzerinde çalışılan ‘bilgi paylaşımı anlaşması’ imzalanacak. Anlaşmaya yönelik teknik çalışmalar halen devam ediyor. Çalışmaların ardından anlaşmanın kısa bir süre içinde imzalanacağı tahmin ediliyor. Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurumu’nun (MASAK), kara para konusunda ABD ile işbirliği yapılması yönünde uzun süredir yürüttüğü çalışmalar sonuçlandı. MASAK, daha önce, terör örgütü PKK’nın üst düzey yöneticilerini ‘uyuşturucu kaçakçısı’ ilan eden ABD’ye, PKK’nın para kaynakları konusunda ayrıntılı bilgi ve belgeler sundu.

Fransa ile bilgi paylaşımı planlanıyor

Bu bilgi ve belgeleri inceleyen ABD, Türkiye ile bilgi paylaşımı anlaşması imzalanmasına yeşil ışık yaktı. ABD ile yapılacak işbirliği anlaşması, terör örgütü PKK’nın para kaynaklarının kurutulması açısından büyük önem taşıyor. MASAK’ın ve Emniyet birimlerinin yaptığı araştırmalarda, bölücü örgüt suç gelirlerini ve bu gelirlerin saklanmasını büyük ölçüde Almanya ve Fransa gibi ülkelerde gerçekleştiriyor. Bu ülkelerle bilgi paylaşımı konusunda anlaşma imzalanmadı. Bu nedenle ABD ile imzalanacak anlaşma büyük önem taşıyor. Türkiye, ABD ile yapılacak anlaşmayı her iki ülkeye de örnek gösterecek. Bu yöntemle Almanya ve Fransa’nın da bilgi paylaşımı konusunda ikna edilmesi planlanıyor.

Kaynağı suç olan bilgiler paylaşılacak

ABD ile Türkiye arasında imzalanacak olan kara para konusunda bilgi paylaşımı anlaşması, PKK’nın finans kaynaklarına yönelik çemberin daralmasını sağlayacak. Anlaşmaya göre, iki ülke arasında kaynağı suç olan tüm gelir bilgileri paylaşılacak. Örneğin, PKK’nın ABD’de bulunan hesapları ile batık banka ve vergi kaçakçılarının bu ülkedeki paralarına ilişkin bilgiler talep edilebilecek. Yetkililer, ABD ile yapılacak anlaşmanın, kara para ile mücadeleye büyük katkı sağlayacağını bildirdiler.

star




Bu haber 904 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,219 µs