En Sıcak Konular

CHP'de Gürsel Tekin krizi

19 Ağustos 2011 09:26 tsi
CHP'de Gürsel Tekin krizi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti yönetiminde yaptığı revizyon, bazı isimlerin tepkisini çekti.

Örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcılığından alınarak daha pasif bir göreve (basın-propaganda) atanan Gürsel Tekin, 'ikinci adam' koltuğundan indirilmenin rahatsızlığını, dünkü MYK toplantısına girmeyerek gösterdi. Bir cenaze törenine katılacağı gerekçesiyle toplantıya gitmeyen Tekin'in, yakın çevresine "Genel Başkan, görev değişikliğini en azından nezaketen bana bildirebilirdi." siteminde bulunduğu öğrenildi.

Genel başkan seçildiği kurultaydaDeniz Baykalve ekibini, geçen yıl aralık ayındaki kurultayda daÖnder Savve ekibini tasfiye eden Kılıçdaroğlu, bu kez 2009'daki yerel seçimlerden beridir en yakınında bulunan Gürsel Tekin'i pasifize etti. Gelişmeden büyük bir rahatsızlık yaşadığı belirtilen Tekin, dünkü MYK'ya katılmadı. Tekin, yakın çevresine revizyonun partiye zarar vereceğini anlatırken, yeni görevinden istifa etmeyeceğini ancak tepki olarak bir süre MYK toplantılarına katılmayacağını söyledi. Parti kaynaklarına göre, Tekin'in pasifize edilmesindeki en önemli etken örgütlerden gelen şikâyetler. Kılıçdaroğlu'nun Tekin'in örgütlerle sağlıklı ilişki kuramadığı yönündeki iddiaları ciddiye alarak böyle bir karar verdiği belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu'nun, yakın çevresine, Tekin'i örgütlerden almak zorunda kaldığını ancak onu 'parti sözcüsü' sıfatıyla CHP'nin vitrindeki ismi olarak kullanmak istediğini, bu şekilde 'iade-i itibar'da bulunmayı düşündüğünü kaydetti. Ancak Tekin'in dünkü MYK'ya katılmayarak tavır sergilemesi, Kılıçdaroğlu'na geri adım attırdı.CHPlideri, daha önce Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil'in üstlendiği sözcülük görevini, Tekin'in yerine MYK'nın yeni üyelerinden Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler'e verdi.

MYK dışında kalan isimlerden Hurşit Güneş, Umut Oran ve Gülsüm Bilgehan'ın da CHP liderinin tasarrufundan rahatsız olduğu belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun yeni dönemde görev vermeyeceği kişilere daha önceden bilgi vermemesini eleştiren bu isimler, yönetime alınan yeni isimlerin de düşük profilli olduğu görüşünde.

zaman

Bu haber 880 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,676 µs