En Sıcak Konular

Yunanlar Türkiye'de iş arıyorlar

19 Ağustos 2011 09:23 tsi
Yunanistan'da 2012 yılında işsizliğin yüzde 24'e ulaşması beklenirken, insanların 1960'larda olduğu gibi ülkeyi terk edeceği konuşuluyor.

Yunanistan'da İşçi Sendikaları Federasyonu (GSEE), ülkede 2012 yılında işsizlerin oranının yüzde 20'nin üzerinde olacağını bildirdi. Yunan basınında yer alan haberlere göre, GSEE'nin Çalışma Enstitüsü tarafından hazırlanan ve eylülde Selanik Uluslararası Ticaret Fuarı'nda sunulması beklenilen Yunan ekonomisiyle ilgili yıllık raporda, turizm sezonunun sona ermesiyle birlikte, ülkede 900 binden fazla insanın işsiz kalacağı, sonbaharda yüzde 18'e çıkması beklenilen kayıtlı işsizlik oranının 2012'de yüzde 20'nin üzerine çıkacağı belirtildi. Raporda, kayıtlı olmayanlarla beraber, ülkedeki işsizlerin gerçek toplam oranının yüzde 24'ü bulacağı öne sürüldü.

Son rakam % 16.6'ydı

YUNAN İstatistik Kurumu ELSTAT, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, ülkede 2010 yılının Mayıs ayında yüzde 12 olan işsizlik oranının, 2011 yılının Nisan ayında 15,8'e çıktığını, Mayıs ayında da bu oranın yüzde 16,6 olarak belirlendiğini açıklamıştı. Yunan basınında konuyla ilgili çıkan haber-yorumlarda, Yunanistan'ın, işsizlik oranının yüzde 24'ün üzerinde olduğu 1960'lı yıllara geri döndüğü öne sürülüyor. Yunanistan'da, insanların çalışmak için Almanya, Avustralya ve ABD'ye göç ettiği yılları hatırlatan durumlarla karşı karşıya kalınacağı belirtiliyor.

Bankacılık ve turizmde 'Komşu' için fırsat var

Secretcv.com'un verilerine göre halihazırda 120 bin 524 yabancı uyruklu aday site üzerinden iş arıyor. Yabancıların iş başvurularında geçtiğimiz yıla göre yüzde 15 artış olduğunu belirten Secretcv.com Genel Müdürü Okan Tütüncü, 'Yunanistan'dan gelen başvuruların oranı ise yüzde 2. Bu da 2 bin 400 kişi demek' dedi. Türkiye ekonomisindeki büyüme ve yabancı yatırımlardaki artışın yabancı başvurularını yükselttiğine dikkat çeken Tütüncü, 'Önümüzdeki dönemde bu oran daha artacak' dedi. Tütüncü, özellikle bankacılık ve turizm alanındaki iş fırsatlarının Yunanlılar için potansiyel taşıdığını sözlerine ekledi.

İşi en çok 25-34 yaş Yunanlı erkekler arıyor

Secretcv.com'un verilerine Türkiye'de iş arayan Yunanlı adayların yüzde 56'sı erkek, yüzde 44'ü kadın. Adayların yaş dağılımına baktığımızda ise yüzde 58 ile ilk sırada 25-34 yaş aralığı dikkat çekiyor. İkinci sırada ise yüzde 20 ile 18-24, üçüncü sırada ise yüzde 16 ile 35-44 yaş aralığı geliyor. İş için başvurulan sektörler arasında ise ilk sırada yüzde 14 ile turizm var. Onu yüzde 12 ile tekstil, yüzde 11 ile teknoloji, yüzde 10 ile de perakende izliyor.

akşam








Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,223 µs