En Sıcak Konular

'Bir daha ki Ramazan'da farklı bir Türkiye'yi yaşayacağız'

18 Ağustos 2011 23:08 tsi
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, son terör saldırılarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, bir daha ki Ramazan ayında bu sorunların çözüleceğini ve farklı bir Türkiye'yi konuşacaklarını söyledi.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın Rixos Otel'de düzenlediği iftarda konuşan Şahin, dünyanın yücelen ve yükselen Türkiye'yi görmeye başladığını belirtti. Bu tabloyu bozmaya yönelik terör saldırıları yapıldığını aktaran Şahin, bu hareketlerin Türkiye devleti karşısında ASla başarıya ulaşamayacağının altını çizdi. PKK terörünün saldırılarını arttırmasının altında yatanların herkes tarafından tahmin edildiğini söyleyen Şahin, temenniyle birlikte terörün bitirileceği sözünü verdi: "İnşallah bir sonraki Ramazanda farklı bir Türkiye'yi konuşabiliriz. Bunun ümit arzu ve kararlılığındayız. İnşallah bir sonraki Ramazanda mahcup olmayacağımız tabloyla, Hakkari'den Edirne'ye Hatay'dan Sinop'a kadar huzur ve sükun içinde olacağımıza inanıyoruz ve hep beraber bu duayı yapıyoruz. Duanın yanı sıra bu gayreti ve sorumluluğun artı olarak üzerimizde olduğunu biliyoruz. Bu ülke hepimizin. 81 ilde yanlışlık olursa 80 il onun karşısında durur durmaktadır."

Toplantıda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın çok önemli medeniyet tasavvuru oluşturduğunu dile getirdi. Daha iyi bir dünya, daha güzel bir Türkiye için farklı düşüncelerinden sentez oluşturma çabası bulunduğunu aktaran Eker, "Bu hayırlı teşebbüse manevi olarak katkı sağlayan hem varlıklarıyla destek verenlere şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Somali'deki açlığa kayıtsız kalan güçlü ülkeleri eleştiren Eker, "Bir yanda kilo vermek için harcanan 100 milyarca dolar para. Öbür tarafta bunun yarısıyla karınlarını doyurabilecek 1 milyar insan." diye konuştu.

GÜLEN HOCAEFENDİ'NİN MESAJI OKUNDU

Bakanların yanı sıra HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, BBP Lideri Mustafa Destici, DSP Genel Başkanı Masum Türker, sanatçılar, siyasetçiler ve eski siyasetçilerin yer aldığı gecede Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Gazeteciler Yazarlar Vakfı'nın iftarına gönderdiği mesaj da okundu.

Gecede konuşan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, Hakkari Çukurca'daki hain saldırıyı kınadı. Yeşil, terörle mücadelenin yine adalet ve hukuk çerçevesinde yapılması gerektiğinin altını çizdi.

(CİHAN)

Bu haber 868 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,447 µs