En Sıcak Konular

'Gece gündüz onlarla uğraşalım istiyorlar'

18 Ağustos 2011 23:04 tsi
'Gece gündüz onlarla uğraşalım istiyorlar' Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, terörün amacının Türkiye'yi sadece bir meseleye kilitleme amacı taşıdığını söyledi: "İstiyorlar ki gece ve gündüz onlarla uğraşalım. Ufuk yerine krizle, vizyon yerine onların ortaya çıkardığı bu tabloyla uğraşalım."

 Davutoğlu, "Bize bu hüznü yaşatanlardan mutlaka hesap sorulacaktır. Ama bölgemizde terör belası yaşanırken niçin Somali'yle ilgileniyoruz diyemeyiz. Bu terörü yapanlar zaten bunu istiyorlar. Tek meseleye mahkum olanlar o tek meselede boğulurlar. İstiyorlar ki gece ve gündüz onlarla uğraşalım. Ufuk yerine krizle, vizyon yerine onların ortaya çıkardığı bu tabloyla uğraşalım." dedi.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın Rixos Otel'de düzenlediği iftar programında konuşan Davutoğlu gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. "Tarihi sınamalarla geçirdiğimiz ramazan yaşıyoruz. 3 hüznü ve 3 önemli mesuliyeti bir arada yaşıyoruz." diyen Davutoğlu, birinci hüznün ulusal düzeyde şehitlerle yaşandığını aktardı. Hakkari'nin en doğusundan Edirne'nin en batısına kadar her vatandaşın hissettiği şehitlerin hüznünün vatandaşlık misyonu getirdiğini söyleyen Davutoğlu, "Bize bu hüznü yaşatan müsebbiplerinden mutlaka hesap sorulacaktır." diye konuştu. Şehitlerle ilgili hüznün Türkiye'nin zihnindeki büyük ideallerin daha hızlı gerçekleştirmek için motivasyon sağlayacağını aktaran Davutoğlu, "Bizi moral bozukluğuna sevk etmez. Bu millet çok büyük fedakarlıklar yaptı bundan sonra da görecektir. Aziz şehitlerimizin emaneti mutlaka korunacaktır." dedi.

İkinci hüznün ise başta Suriye ve Libya olmak üzere kardeş ülkelerde yaşanan sıkıntılar olduğunu ifade eden Bakan Davutoğlu, bu hüznün getirdiği tarihdaşlık misyonunun Türkiye'ye görevler yüklediğine işaret etti. Nasıl vatandaşlık misyonu gereği Türkiye'de yaşayan vatandaşların her acısıyla ilgileniyorsa kardeş halkların hüznüyle de ilgilenmek zorunda olduklarını kaydeden Davutoğlu, Suriye'deki operasyonların biran önce durdurulması talebini yeniledi.

"TERÖR TÜRKİYE'Yİ BİR MESELEYE HAPSETMEK İSTİYOR"

Terörü yeniden azdıranların Türkiye'yi kendi kabuğuna hapsetme gayreti içinde olduğuna işaret eden Bakan Davuoğlu, "Son yıllarda güç temerküz etmenin izlerini taşımaya başladık. Son 9 yılda ekonomide başka hiçbir ülke bu kadar uzun mesafe alamadı. Herkes büyük ölçekli düşünüyor. İnsan hakları, dış politika ve özgürlüklerde önemli gelişmeler yaşıyoruz. Tarih sahnesine muhteşem bir şekilde dönen Türkiye var. Hiçbir hain saldırı bu görüntüyü bozamaz. Türkiye daha önce askeri müdahale, deprem ve terör saldırısıyla gündeme geliyordu. Şimdi herkesin takdir ettiği ekonomik başarı, demokratik açılım ve dış politikasıyla anılıyor. Kimse bu örgütün bu hareketlerin başarıya ulaşacağının zihninden bile geçirmemeli. Biz bütün vatandaşlarımız kanun önünde ve hizmet anlamında eşit görerek bu büyük restorasyonu başarıya ulaştırmak zorundayız." değerlendirmesi yaptı.

SOMALİ'YE BÜYÜKELÇİLİK AÇILIYOR

Üçüncü hüzne de Somali'de yaşanan açlık olarak açıklayan Davutoğlu, bu açlığa karşı bir beşeriyet mesuliyeti taşıdıklarının altını çizdi. Türkiye'nin hüzünler ve misyonlar arasında kategorik ayrımlar yapmayacağına dikkat çeken Davutoğlu, Türkiye'nin büyük devlet olarak terör belasıyla uğraşırken aynı zamanda çevresinde yaşanan sıkıntılara da el atacağını vurguladı. Türk milletinin Somali'de yaşanan çaresizliğe sessiz kalamayacağına işaret eden Davutoğlu, Başbakan Erdoğan'ın ailesiyle birlikte Somali ziyaretinin de bu mesajı taşıdığına dikkat çekti. Davutoğlu, Türkiye'nin Afrika'daki 33. büyükelçiliğini Somali'ye açacağını vurguladı.

(CİHAN)

Bu haber 1,018 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,344 µs