En Sıcak Konular

Düşen helikopterde yaralanan pilot, şehit oldu

18 Ağustos 2011 22:38 tsi
Malatya'da askeri helikopter düşmesi sonucu ağır yaralanan pilot şehit oldu. Helikopter kazasında ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan pilot Erhan Kındır şehit olurken Kamuran Sönmezay isimli pilotun ise tedavisi sürüyor.

Malatya 2'inci Ordu Komutanlığı'na bağlı Kobra tipi askeri bir helikopter inişe geçtiği sırada teknik bir arıza sonucu Topsöğüt beldesi yakınlarında bir kayısı bahçesinin içine düştü. Kaza sonrası bölgeye çok sayıda ambulans ile itfaiye ekibi sevk edildi. Düşen helikopterde bulunan pilotlar Yüzbaşı Kamuran Sönmezay ile Yüzbaşı Erhan Kındır yaralandı. Yaralı pilotlar yine helikopterle İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırıldı. Pilotlardan durumu ağır olan Erhan Kındır tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Malatya Valisi Ulvi Saran, Kobra tipi helikopterin teknik bir arıza nedeniyle düştüğünü söyledi. Saran, "Topsögüt beldesi yakınlarında eğitim uçuşu yapan kobra tipi askeri bir helikopter inişe geçtiği sırada teknik bir arıza nedeniyle düşmüştür" dedi.

(CİHAN)

Saat: 19:57:52 Malatya'da askeri helikopter düştü: 2 yaralı

Malatya'da askeri bir helikopterin düşmesi sonucu 2 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre merkeze bağlı Topsöğüt beldesine düşen helikopterden yaralı olarak kurtulan 2 asker Turgut Özal Tıp Merkezine kaldırılarak tedavi altına alındı

(CİHAN)

SARAN: ''TEKNİK BİR ARIZADAN DÜŞTÜĞÜ BELİRTİLDİ''

Malatya Valisi Ulvi Saran, kobra tipi askeri helikopterin düşmesiyle ilgili olarak, ''Helikopterin teknik bir arızadan düştüğü belirtildi'' dedi.

Saran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Topsöğüt beldesi yakınlarında kobra tipi askeri bir helikopterin düştüğü bilgisini aldıklarını ifade ederek, ''İki askeri personelimiz yaralanmıştır. Yaralılarımız Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi altına alınmıştır. Helikopterin teknik bir arızadan düştüğü belirtildi'' dedi.

Helikopterin 2. Ordu Komutanlığı Kara Havacılık Komutanlığına ait olduğu, içinde iki yüzbaşı rütbesinde askeri personelin olduğu ifade edildi.

(A.A)

Bu haber 768 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,740 µs