En Sıcak Konular

CHP: Özür dilenecek bir şey yok

18 Ağustos 2011 22:19 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "Davutoğlu, kendisinden özür dilenmedikçe CHP'ye bilgi vermeyeceğini açıklamıştır. Oysa özür dilenecek bir durum yoktur" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, ''Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP'ye bilgi vermeyeceğini açıklamıştır. Ulusal güvenliğimizi yakından ilgilendiren bir konuda, Sayın Bakanın kişisel nedenlerle 'ben de bilgi vermiyorum' deme hakkı yoktur'' dedi.

Loğoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Suriye ziyareti sonrasında anamuhalefet liderini Şam'daki görüşmeleri sabote etmekle suçlamasının inandırıcı olmadığını savundu.

AK Partinin ne zaman iddialı bir girişimde bulunup ilan ettiği başarıyı elde edemese, hemen suçu muhalefete yükleme alışkanlığından vazgeçemediğini iddia eden Loğoğlu, ''Gerek Başbakan Erdoğan, gerek Dışişleri Bakanı Davutoğlu, tankların Hama'dan çekilmesini Şam ziyaretinin bir sonucu olarak takdim etmişlerdir. Oysa hemen ardından Lazkiye Esad tarafından denizden bombalanmış ve medyaya göre sivil can kayıpları olmuştur. Eğer CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Şam görüşmelerini sabote ettiyse, AKP niçin Hama olayını hemen başarı hanesine kaydetmiştir'' ifadelerini kullandı.

Faruk Loğoğlu, açıklamasında şunları
''Taşeronluk başkalarına ait mesajları taşımak değildir. Çünkü, koşullara göre mesaj alıp götürmek diplomasinin bir parçasıdır. Taşeronluk, bağımsız bir politika yerine başkalarının belirlediği hedefler doğrultusunda hareket etmektir. AKP Hükümeti başkalarının belirlediği hedefler doğrultusunda hareket ettiği ve Sayın Bakan da bu politikanın uygulayıcısı olduğu için taşeron konumuna düşmüştür. AKP iktidarı net ve tutarlı bir Suriye politikası oluşturamadığı için eleştirilere aşırı duyarlılık göstermektedir.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, kendisinden özür dilenmedikçe CHP'ye bilgi vermeyeceğini açıklamıştır. Oysa özür dilenecek bir durum yoktur. Eleştiriye tahammül etmek siyasetin erdemlerinden, diplomasinin ise gereklerindendir. Dolayısıyla, ulusal güvenliğimizi yakından ilgilendiren böyle bir konuda, Sayın Bakanın kişisel nedenlerle 'ben de bilgi vermiyorum' deme hakkı yoktur. Yabancı başkentlerin bildiklerini Türk kamuoyunun ve siyasi partilerin de bilme hakkı vardır. Sayın Davutoğlu'nun bu hatalı tutumundan vazgeçerek, gerekli bilgilendirmeyi gecikmeden yapması en doğru hareket olacaktır.''

Bu haber 745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,107 µs