En Sıcak Konular

Hakkari saldırısına tepkiler çığ gibi büyüyor

18 Ağustos 2011 15:00 tsi
Hakkari'de 8 askerin şehit düştüğü hain pusuya Türkiye'nin dört bir yanından tepkiler gelmeye devam ediyor...

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısıyla ilgili olarak, ''Bu devlet, 3-5 tane çapulcuya kalacak değil. Daha fazla tahammül edilmeyecek noktaya gelinmiştir'' dedi.Bir gazetecinin, ''hava harekatının ekonomiye etkisinin nasıl olacağını'' sorması üzerine, Çağlayan, şunları söyledi:

''Hiçbir şey benim Mehmetçiğimin bir tane tırnağından daha kıymetli değildir. Böyle mübarek Ramazan gününde gelip o insanları haince, alçakça öldürmenin, bunun ne dinle ilgisi var, ne imanla ne de insanlıkla bağdaşır. Bu kişiler, hak ettikleri neyse onu bulacaklar. Onların yapmak istediği de Türkiye'nin gelişmesini, büyümesini engellemek. Hiçbir şey Türkiye Cumhuriyeti devletinden daha büyük değildir. Bu devlet, 3-5 tane çapulcuya kalacak değil. Bu devlet gerektiği yerde gerektiği tedbiri alır, gerektiği tavrı koyar. Herkesin bunu bilmesi lazım. Daha fazla tahammül edilmeyecek noktaya gelinmiştir.''
ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM:

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ülkenin huzuru, birliği, beraberliği ve kardeşliği için gerekenin neyse yapılacağını belirterek, ''Türkiye Cumhuriyeti'nden daha büyük bir güç yoktur, en büyük güç Türkiye'dir. En büyük güç 74 milyonun birliği, beraberliği ve kardeşliğidir. Bu inanç, bu güç her türlü zorluğun üstesinden gelecektir'' dedi.

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bugünlerde acılar yaşıyoruz, şehitlerimiz var. Ama şunu herkes bilmelidir ki belki yine acılar yaşayacağız, şehitlerimiz olacak. Ama bu ay-yıldızlı bayrağımız sonsuza kadar dalgalanacaktır. Bin yıldır kader birliği yaptığımız bu toprakları, hiç ama hiç kimsenin bölmeye, parçalamaya hakkı da yoktur, haddi de yoktur. Bu boş hayalin peşinde olanlar, er geç bu çıkmaz sokağı görecekler.

Biz diyoruz ki; vakit geç olmadan eğer bu ülke için bir fikriniz varsa, söyleyeceğiniz sözünüz varsa, gelin bu sözünüzü birlikte söyleyelim ve bu ülke için, bu ülkenin kalkınması için birlikte çalışalım. Fazla söze hacet yok, gereği neyse fazlasıyla yapılacak ve bu ülkenin huzuru, birliği, beraberliği, kardeşliği sağlanacaktır. Bunu herkesin böyle bilmesi lazım.''
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI EROĞLU

Veysel Eroğlu, Hakkari'deki hain saldırı sonrası başlatılan hava harekatının ardından kara harekatı için de Bakanlar Kurulu'ndan bir karar çıkıp çıkmayacağı yönündeki soru üzerine, Silahlı Kuvvetler tarafından dün gece Kandil'e hava harekatı yapıldığını hatırlatarak, gerekirse kara operasyonun da yapılabileceğini söyledi.''Bunlara ayak üstü karar verilemez'' diyen Eroğlu, şöyle konuştu:

''Öncelikle şunu söyleyelim, hükümetimiz kararlı. Başbakanımız çok açık ve net söyledi: Bıçak kemiğe dayandı. Artık bizim de ayranımızı kabartıyorlar. Dolayısıyla kesin kararlıyız, ne gerekiyorsa yapacağız. Zaten dün Kandil vuruldu, kahraman ordumuz orayı adeta bombardımana tuttu. Yani gerekirse yapılır, tabi bunlara ayaküstü karar verilemez. Oturur karar veririz. Zaten bugün de toplantı var, orada da değerlendirilecek. Başbakanımız bunu değerlendirecek ve ne gerekiyorsa yapılacak. Artık bundan böyle farklı usullerde, daha sert tedbirler alınacak. Ama Güneydoğu'daki vatandaşlarımız ile PKK ayrı. Bunun ayrımını mutlaka yapmalıyız. PKK  onlara da, tüm milletimizin, Türklerin de, Kürtlerin de düşmanı olan bir bela. Dolaysıyla burada ki hedef PKK'yı yok etmek. İnşallah bunu sağlayacağız.''
HAS PARTİ GENEL BAŞKANI KURTULMUŞ:

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, terörün sadece askeri ve polisiye tedbirlerle çözülemeyeceğini belirterek, ''Bu bölgelerdeki herkesin 'Ben bu ülkenin sahibiyim, bu vatanın sahibi benim' diyebilecekleri yeni bir siyasal sistemin kurulması gerekir'' dedi.

Kurtulmuş, parti genel merkezinde Demokratik Sendikalar Konfederasyonu Başkanı Lütfi Şenocak ve beraberindekileri kabulünde yaptığı konuşmada, terör sorununun yaklaşık 30 senedir çözülemediğine dikkati çekti.

Terör örgütünün arkasında uluslararası şebekelerin olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, bunun en önemli göstergesinin birkaç bin üyesi bulunan terör örgütünün bu kadar uzun süredir faaliyet göstermesi olduğunu belirtti.

Terörle mücadelenin yaklaşık 30 senedir sürmesine karşın bir çözüme ulaşılamamasının mücadelede bir yanlışlık olduğunu gösterdiğini belirten Kurtulmuş, ''Terörle mücadeleyi sadece bir silahlı mücadele olarak görmek başarılı olsaydı Türkiye'nin 30 sene içinde PKK'yı 50 bin kere tarumar etmesi gerekirdi ama görülüyor ki, bu mesele sadece bir PKK meselesi değildir, PKK bu işte kullanılan bir maşadan ibarettir'' diye konuştu.
TÜRKİYE YOL-İŞ SENDİKASI VE ALTINOKTA KÖRLER DERNEĞİ SALDIRIYI KINADI

Türkiye Yol-İş Sendikası ve Altınokta Körler Derneği, Hakkari'de dün yapılan hain saldırıyı kınadı.

Türkiye Yol-İş Sendikasından yapılan yazılı açıklamada, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terörist saldırıda 8 asker ve 1 korucunun şehit edildiği anımsatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Ateş yine düştüğü yeri yaktı, yuvalar yıkıldı. Ana babalar oğlunu, eşler kocasını, çocuklar babasını, ülke ise evlatlarını kaybetti. Son bir buçuk ayda 43 şehit verdik. Bu bir cinayettir, bu bir canavarlıktır. Bu cinayetlere, bu canavarlıklara, bu kalleşliklere artık 'dur' denilmelidir. Terör amacına ulaşamayacak ve birlikte yaşamamıza asla engel olamayacaktır. Terörizmi şiddetle ve nefretle bir kaz daha kınıyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, sevenlerine, silahlı kuvvetlerimize ve ulusumuza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.''

Altınokta Körler Derneğinden yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi:

''Bu elim olay, milletimizi ve tüm görme engelli camiasını derinden üzmüştür. Bu olayla ülkemiz yeniden bölücü terörün etkileriyle sarsılmış, toplumumuzda teröre karşı büyük bir nefret ve infial oluşmuştur. Altınokta Körler Derneği olarak başta PKK terörü olmak üzere her tür terörü kınıyor, aziz şehitlerimize rahmet, kederli ailelerine, Genelkurmay Başkanlığımıza ve Türk milletine başsağlığı diliyoruz.''
TÜRKİYE KAMU-SEN GENEL BAŞKANI KONCUK:

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ''Sağduyumuzu kaybetmeden ama kimseye taviz vermeden, terörle mücadelede en etkin önlemler alınmalıdır'' değerlendirmesinde bulundu.

Koncuk, Hakkari'deki hain saldırıda şehit düşen askerlere ilişkin yazılı açıklamasında, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.Şehit ailelerine, devlete, millete ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı dileklerini ileten Koncuk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
''Terörle mücadeleye başlamak için Ramazan sonrasına randevu veren anlayışın bir an önce kendine gelmesi gerekmektedir. Sağduyumuzu kaybetmeden ama kimseye taviz vermeden, terörle mücadelede en etkin önlemler alınmalıdır. Türkiye Kamu-Sen olarak bu milletin sırtından nemalanıp, bu milletin evlatlarını vuranları; eli kanlı, his yoksulu sırtlanların eline silah, silahına mermi verenleri; katilleri alkışlayan şakşakçıları, mecliste oturan diyalogcuları, sokaktaki vurdumduymazları, terörü, teröristi, hainleri ve tüm destekçilerini lanetliyoruz.''

EĞİTİM-İŞ:

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Genel Başkanı Veli Demir, ''Hükümetten özgürlük, demokrasi gibi değerleri ve demokratik özerklik taleplerini gerekçe göstererek teröre destek çıkanlara ve Cumhuriyet'le kavgalı anlayışa karşı etkin ve kararlı bir tutum sergilemesini beklediklerini'' kaydetti. Demir, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde meydana gelen saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütünün dillendirdiği ''demokratik özerklik'' talebini şehitlerimizin kanı üzerinden tartışmaya açma gayreti içine girdiğini bildirerek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Ancak ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bölücü terör örgütünün hain saldırılarına karşı iyi yanıtı Türk ulusu, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da daima birlik ve bütünlük içinde kalarak verecektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin ulus ve ülke bütünlüğüne yönelik saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır. Hükümetten beklentimiz özgürlük, demokrasi gibi değerleri ve demokratik özerklik taleplerini gerekçe göstererek teröre destek çıkanlara ve Cumhuriyet'le kavgalı bu anlayışa karşı etkin ve kararlı bir tutum sergilemesidir.''
ŞEHİT AİLELERİ FEDERASYONU'NUN AVUKATI KILIÇ:

Şehit Aileleri Federasyonu'nun Avukatı İsmail Kılıç, ''İvedikle terörizm ile mücadele konusunda askeri alanda çok acil önlemlerin alınması gerekmektedir'' dedi. Kılıç, federasyonun genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, dün yaşanan hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine ise başsağlığı diledi. Yaralanan askerler için de acil şifalar diledi.

Son bir ay içerisinde 41 vatan evladının teröre kurban verildiğini ve yaşanan hain saldırıyı lanetlediklerini söyleyen Kılıç, şunları kaydetti:

''Tüm yaşananlar göstermektedir ki terörizm ile mücadele konusunda karar merci olarak bu işin tepesinde bulunan iktidarıyla, muhalefetiyle geçmişten bugüne tüm siyasilerimiz, sınıfta kalmışlardır. Terörizme mücadele emniyet güçlerimizin ve silahlı kuvvetlerimizin görevidir. Ama terörizmle mücadele bir bütün olarak siyasetin ve siyasetçilerin görevidir... İvedikle terörizm ile mücadele konusunda askeri alanda da çok acil önlemlerin alınması gerekmektedir. Terörizm ile mücadelede önemli olanın doğru, etkin, sağlıklı bir mücadele olduğu hiçbir zaman unutulmamalıdır, aksi taktirde terörizmin yaratmak istediği tuzağa düşülebilme ihtimali çok yüksektir.''

Basın toplantısına katılarak söz alan şehit yakını Zeliha Çoban yaşanan bu olaylardan bıktıklarını dile getirerek, ''Biz her gün mü şehit haberi duyacağız?  Yeter artık. Ramazan burnumuzdan geldi. Yazık değil mi bizim gibi annelere?'' dedi.

Başka bir şehit yakını olan Emine Sönmez de ''Artık ne zamana kadar bu analar ağlayacak? Bu kana kim dur diyecek?'' diye konuştu.
BARTIN ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ BAŞKANI GENCEL:

Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşama ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayrettin Gencel, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 8 asker ve 1 geçici köy korucusunun şehit edilmesine ilişkin, terör azmettiriciliğini suç haline getirme mücadelesini göstermeyen her TBMM üyesinin vebal altında olduğunu bildirdi.

Gencel, yazılı açıklamasında, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terörist saldırıyı şiddetle kınadıklarını, durmak bilmeyen şer odaklarının kökünün kazılmasını istediklerini belirtti.  Terörle mücadelede teröre ve azmettiricilerine sıfır toleranslı yasal düzenlemelerin yapılmasını beklediklerini anlatan Gencel, şunları kaydetti:

''Ülkemizde ceza yasalarımıza göre suça azmettiren, suçu işleyenden fazla ceza almaktadır. Ama bu terör konusu olunca geçerli değil galiba. Ülkemizde cezaevlerinde ve TBMM çatısı altında terörü azmettirme suçunu işleyenler herhangi  cezayla karşılaşmamaktadırlar. Terör azmettiriciliğini suç haline getirme mücadelesini göstermeyen her TBMM üyesi vebal altındadır. Ayrıca bunun ramazan sonrası ve sabrı da yoktur, şer odaklarının ne ramazanı, ne de bayramı vardır. Ne yapılacaksa bir an evvel yapılmalı. Kaybedilen her saat, her dakika şer odakları için yeni bir saldırı fırsatı ve yeni şehitler anlamına gelmektedir. Ülkemizin bu hain terörle birlikte bir 30 yıl değil, bir gün, bir saat bile harcayacak zamanı ve sabrı yoktur. Bu konuda yetkisi ve etkisi olacak hükümeti, muhalefeti, tüm sivil toplum örgütleri üzerine düşeni yapmalıdır. Bu belanın üstesinden gelinmeli, şer yuvaları bir an evvel dağıtılmalıdır. Terörü bir kez daha lanetliyor, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.''
(AA)



Bu haber 875 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,153 µs