En Sıcak Konular

İnternet kullanıcısı sahuru Facebook'ta yapıyor

18 Ağustos 2011 13:33 tsi
Ramazan, internet kullanım alışkanlıklarını da değiştirdi.

İnternet trafiği iftar öncesi 15.00-17.00 arasında ve sahurda Ramazan öncesine göre tavan yaptı. TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Ramazan'da iftar öncesi internete ilginin yüzde 18, sahurda ise yüzde 79 oranında arttığını söyledi.TTNET Genel Müdürü'nün verdiği bilgiye göre, Ramazan ayında internette en fazla yapılan ilk 3 aktivite video izlemek, internette sörf yapmak ve sosyal ağlara girmek oldu. İnternet trafiğinde sahur saatlerinde artarken, bu artışa en büyük katkı Facebook'tan geliyor. Sahur saatlerinde Facebook'da yüzde 178, Youtube'da yüzde 136, internette sörf yüzde 91, videoda yüzde 84 oranında artış yaşanıyor. Türkiye veri kullanımın yüzde 55'i İstanbul-Ankara-İzmir-Bursa-Antalya-Kocaeli illeri üzerinden gerçekleşiyor. En düşük veri kullanımı ise Ardahan'da.

TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Sharaton Otel'de basın mensuplarına verdiği iftarda sektördeki gelişmelere ilişkin bilgiler verdi. Ramazan'da iftar öncesi internete ilginin yüzde 18, sahurda ise yüzde 79 oranında arttığını ifade eden Yımaz, "Ramazandan önceki günlerde TTNET abonelerinin interneti en yoğun kullandığı zaman dilimleri gün içinde 14.00-16.00 ve akşamları 21.00-23.00 arası olarak öne çıkarken, Ramazanla birlikte internet trafiğinin 15.00-17.00 saatleri arasında yoğunlaşıyor. Ramazan öncesinde aynı zaman dilimine göre yüzde 18'lere ulaşan dikkat çekici bir artış yaşanıyor." dedi.

DİNİ İÇERİKLİ MÜZİK DİNLEMEDE YÜZDE 50 ARTIŞ

Ramazanda internet trafiğindeki artışa paralel olarak veri kullanımında da bir artış görüldüğünü aktaran Yılmaz, hafta içi veri kullanımında, Ramazan öncesine göre yüzde 7'lik bir artış yakalandığı bilgisini verdi. Gündüz saatlerinde bu artışın yüzde 10'a çıktığını kaydeden Yılmaz, "TTNET'in sunduğu hizmetlere gösterilen ilgi de artıyor. TTNET'in TV izleme olanağı veren Tivibu Web servisine ilgi yüzde 11,3 oranında yükseldi. Ramazan ayından itibaren günlük toplam internet veri kullanımının yüzde 2,8'i Tivibu Web servisi için kullanılıyor. Tivibu Web akşam saatlerinde de en çok yoğun ilgiyi gören TTNET servisi. TTNET Müzik servisi de Ramazan ayında ilginin yükseldiği ikinci servis olarak öne çıkıyor. Dini içerikli müzik dinlemede yüzde 50'ye yakın artış var."

cihan

Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,816 µs