En Sıcak Konular

Suriye'de gece gösterileri sürüyor

18 Ağustos 2011 10:38 tsi
Esad rejiminin katliamları devam ediyor. Dünkü saldırılarda en az 25 kişinin öldürüldüğü belirtildi. Lazikiye, Humus ve Halep'te gözaltılar arttı. Suriye'nin birçok şehrindeki gece gösteriler ise aralıksız sürüyor.

Suriye rejiminin, saldırıları durduk açıklamasına rağmen operasyonları sürüyor. Dünkü saldırılarda en az 25 kişinin öldüğü ve onlarca kişinin de yaralandığı belirtildi. Lazikiye, Humus ve Halep'te geniş gözaltı operasyonları yapıldığı bildirildi.

Suriye'deki İnsan Hakları Örgütleri, Humus'ta dün aralarında çocuklarında bulunduğu 17 kişinin öldürüldüğünü vurguladı. Lazikiye'de sokak ortasında cesetlerin olduğu da kaydedildi.



Gösteriler sürüyor

Suriye'nin birçok şehrindeki gösteriler de devam ediyor. Her gün teravih namazı sonrası sokaklara çıkan göstericiler, Esad rejimi aleyhi sloganları atıyor. Dün gece Halep ve Şam'ın birçok mahallesinde geniş katılımlı gösterilerin olduğu belirtildi.

Hama, Kamışlo, Tartus, Deyr ez-Zor, Deraa, Humus ve Humus'ta da teravih namazı sonrası düzenlenen gösterilerde halk Esad rejiminin ülkeyi terketmesi istendi.



Heysem Malih: Esad rejimi Fransızlardan daha çok insan öldürdü

Suriye İnsan Hakları Örgütü Başkanı Prof. Dr. Heysem el-Malih, Suriye rejiminin hukuki ve ahlaki olarak meşruiyetini yitirdiğini belirtti. Esad rejiminin sömürgeci Fransızlardan daha çok Suriyeliyi katlettiği ifade eden el-Malih, "Bir devlet nasıl olur da kendisine silah çekmeyen halkının üzerine böyle gelişi güzel ateş açar" dedi.

Deraa'da kadın ve çocukların hapsedildiğini ve tırnaklarının çekildiğini bildiren el-Malih, rejiminin Cami ve medreselere saldırısını anlayamadıklarını söyledi. Katliamların yanı sıra binlerce kişinin gözaltından ağır işkenceler çektiğini açıklayan el-Malih, Suriye ordusunun da yakında Tunus ve Mısır ordusu gibi rejimi müdafayı bırakacağını düşündüğünü belirtti.

Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,423 µs