En Sıcak Konular

Milli Savunma Bakanı Yıldız Sivas'ta

17 Ağustos 2011 16:33 tsi
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ''21. yüzyılda Suriye halkı da temel hak ve hürriyetlerine sahip olsun diyoruz, tek partili rejimin dışına çıksın, gerçek hak ve hukukun uygulandığı bir ülkeye kavuşsunlar istiyoruz'' dedi.

Sivas'taki incelemeleri kapsamında kentte yayın yapan Kanal 58 televizyonuna konuk olan Bakan Yılmaz, canlı yayınlanan programda soruları yanıtladı. Hakkari Çukurca'daki terör saldırısı hatırlatılarak, terör sorununun çözümü için kısa vadede askeri olarak alınacak tedbirlerin neler olduğunun sorulması üzerine Bakan Yılmaz, şöyle konuştu:

''Konvoy halinde geçiş sırasında mayının patlatılması suretiyle şehitlerimiz oldu, öncelikle şehitlerimize ben Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımız var, onlara da acil şifalar diliyorum. Bir hukuk devletinde, bir demokraside terörle mücadele etmek sabır ister, zaman ister, tahammül ister, zordur ama mutlaka güçlü devlet bunu başarır. Türkiye demokratik devlet midir? Devlettir. Türkiye hukuk devletine bağlı mıdır? Hukuka bağlıdır, hukukla kendisini kısıtlıyor. Ancak devletle çeteyi ayıran unsur da budur. Hukuka olan bağlılığı devleti güçlü kılar.

Terörle demokrasi içerisinde, hukuk içerisinde, Silahlı Kuvvetleri daha modernize ederek mücadele edildiğini dile getiren Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Gerek polisimize, gerek silahlı kuvvetlerimize, gerek sınırdaki karakollarımızı da son duruma getirerek, gerekse de yepyeni bir anlayış ve ruhla, işbirliği içerisinde, diyalogla, birlikte ama hiçbir gücümüzü geri planda tutmaksızın, bazı dönemlerde bazısı bu alandan çekilsin bu kuvveti alana sürelim gibi yaklaşımlar olmuş, ancak yeni dönemde tüm güçlerimizle, ama taviz vermeden, ama hukuka bağlı kalarak ve demokrasi içesinde bunlarla mücadele edeceğiz.''

Türkiye'nin çok güçlü olduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz, ''İçine giren çok daha iyi bilir, bilgisi olan çok daha iyi bilir ki, Türkiye çok güçlüdür. Bu Türkiye'den, inanın çakıl taşı edebiyatı yapmak anlamında söylemiyorum, Sayın Başbakanımız söyledi, bir ameliyat yapabilmek mümkün değil, ama ne olur vatandaşı rahatsız edersiniz, vatandaşı huzursuz edersiniz, işte yapabilecekleri budur. Ama bunu da inşallah nihayete erdireceğiz. Birlikle, beraberliğimizle'' dedi.

-''KARARLIYIZ, KARARLIYIZ, KARARLIYIZ''-

''Onlar orada ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye'den bir netice alabilmeleri mümkün değil'' diyen Yılmaz, terör örgütünün, bu olaylarla sadece Türkiye'nin doğusunda değil, batısındaki halkın da tepkisini oluşturarak ülkeyi bir tepki alanına çevirmek istediklerini vurguladı.

''İşte bizim bunlardan kaçınmamız lazım'' diyen Bakan Yılmaz, ''Vatandaşlarımızdan, Türkiye'nin birliğini, dirliğini düşünen vatandaşlarımızdan her nerede olursa olsun terörle mücadelenin devletin işi olduğunu, devletin bunu yenmeye muktedir olduğunu, devletin yeteri kadar gücü olduğunu, ancak bu mücadelesini de hukuk ve demokrasi içerisinde, hukuka bağlı kalarak yapacağını bilerek kendileri devletimize yardımcı olmaları gerekir. Biz bu mücadeleyi inşallah başaracağız. Kararlıyız, kararlıyız, kararlıyız'' şeklinde konuştu.

-TÜRKİYE-SURİYE İLİŞKİLERİ-

Türkiye Suriye ilişkileriyle ilgili soru üzerine de Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

''Öncelikle bizim hükümetimizin ve devletimizin Suriye ile ilişkilerinde gelmiş olduğu noktaya bakalım. Suriye bir dönemde terörist örgütün merkezi durumundaydı. O süreçten sonra vizelerin kaldırıldığı, karşılıklı turist sayılarının üçe beşe katlanıldığı, hatta pasaportların bile kaldırılarak kimlik kartlarıyla birbirine ziyaret edilebilecek bir ülkeydi. Sayın Başkanımız 'burası artık iç işimiz' derken Suriye'nin iç işlerine karışmayı değil... Daha önce de ben Şam'a, Şam'dan karayoluyla Humus'a, Humus'tan Hama'ya, Hama'dan Halep'e, Halep'ten de bizim Kilis'e geldik, karayoluyla. Humus'ta bütün insanlar şunu söylüyordu, 'biz bir millet, iki devletiz' diye. Normalde bizim Türk milleti şunu düşünür, bu söz Aliyev'in sözüdür ve biz bu sözü söylediğimizde karşımızda bu sözü söyleyenin bir Azeri olması gerektiğini düşünürüz. Çünkü onlarla da diyoruz ki 'biz bir millet, iki devletiz.''

Suriye'de yaşayan insanların da kendisini bu milletin bir parçası gördüğünü belirten Yılmaz, ''Dolayısıyla buradaki insanlarımızın bir tanesinin bile burnunun kanaması bizi üzer. İç işimiz demekle biz bunu söylüyoruz'' dedi. Suriye'deki insanların da demokratik haklarını kullanmalarını ve dünyadaki diğer hukuka bağlı devletlerde vatandaşların sahip oldukları hakka Suriyelilerin de sahip olmasını istediklerini belirten Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ''Serbest seçim, özgür seçim, demokratik seçim, serbest toplanma, serbest fikirlerini ifade etme, din ve vicdan hürriyeti bunlar da bizim Suriyeli kardeşlerimizde olsun diyoruz'' dedi.

Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,284 µs