En Sıcak Konular

Hakkari'deki saldırıya tepkiler çığ gibi!

17 Ağustos 2011 14:22 tsi
Hakkari Çukurca'da 7 askerin şehit olmasının ardından ilk tepkiler gelmeye başladı...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hakkari Çukurca'da askerlerin şehit olmasıyla ilgili olarak, ''Bilinmelidir ki milletimiz, kanlı terör örgütü konusunda sabır değil, kökünün kurutulması için heyecan, irade, karar ve tavizsiz bir mücadele beklemektedir'' dedi.


DIŞİŞLERİ BAKANI DAVUTOĞLU:

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hakkari-Çukurca karayolunda askerlere yönelik düzenlenen hain saldırıyla ilgili olarak, ''Bu tür saldırılar bizim kardeşlik kültürümüzü zedelemeyeceği gibi, Türkiye'nin gücünü de zaafa uğratamaz. Türkiye, her zaman terörle ve ülke bütünlüğünü bozmaya yönelik tüm çabalarla mücadele etmeye hem kararlıdır, hem de muktedirdir'' dedi.

Davutoğlu, Conrad Oteli'nde yaklaşık bir saat süren ikili görüşmenin ardından Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cude ile ortak basın toplantısı yaptı.

İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) Somali toplantısına ev sahipliği yaptıklarını, bu vesileyle Türkiye'yi ziyaret eden Ürdün Dışişleri Bakanı Cude ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Davutoğlu, Hakkari-Çukurca karayolunda şehit edilen askerler için Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Davutoğlu, ''Bu tür saldırılar bizim kardeşlik kültürümüzü zedelemeyeceği gibi, Türkiye'nin gücünü de zaafa uğratamaz. Türkiye, her zaman terörle ve ülke bütünlüğünü bozmaya yönelik tüm çabalarla mücadele etmeye hem kararlıdır, hem de muktedirdir'' dedi.

TBMM BAŞKANI ÇİÇEK: ''BU HAİN SALDIRILAR TÜRKİYE'NİN TERÖRLE MÜCADELE KONUSUNDAKİ KARARLILIĞINI ETKİLEMEYECEKTİR''

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, hain saldırıların terörle mücadele konusundaki kararlılığı etkilemeyeceğini belirterek, ''terörün bitirilmesi, barış ve huzurun hakim olması için toplumun tüm kesimlerini terörü reddetmesi, kınaması ve bu konuda bir dayanışma göstermesi gerektiğini'' ifade etti.

Çiçek, Hakkari'de meydana gelen patlamalarda 7 askerin şehit olması dolayısıyla yayımladığı başsağlığı mesajında şunları kaydetti:

''Hakkari-Çukurca karayolunda askeri birliğin geçişi sırasında meydana gelen patlamalarda 7 askerimizin şehit olmasından ve 11 askerimizin de yaralanmasından büyük üzüntü duydum.

Bu hain saldırılar Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını etkilemeyecektir. Ülkemizde gerek güvenlik kuvvetleri ve gerekse ilgili birimler terörle mücadelesini güçlü bir şekilde sürdürecektir.

Temel hak ve özgürlüklere, vatandaşlarımızın can güvenliğine, ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden terör örgütü kanlı yüzünü bir kez daha göstermiştir.

Ülkemizde terörün bitirilmesi, bu kanlı eylemlerin nihayete erdirilebilmesi, barış ve huzurun hakim olması için toplumun tüm kesimlerini terörü reddetmesi, kınaması ve bu konuda bir dayanışma göstermesi gerekmektedir.

Bu hain saldırıda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet; Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına, şehitlerimizin ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralanan askerilerimize Allah'tan acil şifa temenni ediyorum.''

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM:

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Herkesin şunu iyi bilmesi lazım: Bu büyük millet, bin yıldır bu topraklarda her türlü zorlukta, sıkıntıda bir oldu, beraber oldu, vatanından tek bir parça bile koparılmasına izin vermedi'' dedi.

Yıldırım, şöyle devam etti: ''Herkesin şunu iyi bilmesi lazım, bu büyük millet, bin yıldır bu topraklarda her türlü zorlukta, sıkıntıda bir oldu, beraber oldu, vatanından tek bir parça bile koparılmasına izin vermedi, çok büyük zorlukların üstesinden geldi. Hiç kimse bu ülkeyi böleceği, ayrılık tohumları ekeceği hayali kurmasın. Bu aziz millet, birliğiyle, beraberliğiyle bu işin üstesinden gelecektir. Ayyıldızlı bayrağımız sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir.''

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI EROĞLU:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''8 şehidimiz var ve çok üzgünüz. Bunlar mutlaka temizlenecek, dökülen kanlar yerde kalmayacak'' dedi.

Eroğlu, şöyle devam etti:''Maalesef hainler mayın koymuşlar, 8 şehidimiz var ve çok üzgünüz. Milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Ama neticede bunlar mutlaka temizlenecek, dökülen kanlar yerde kalmayacak. Hükümetimiz bu konuda kararlı ve inşallah bunların cezası verilecek. Üzüntülüyüz, ateş düştüğü yeri yakıyor. Geçenlerde bir şehidimizin cenazesindeydik. Ailesi, annesi ve babasının durumunu görüyoruz. İnşallah bu PKK kesinlikle yok edilecek ve bundan kimsenin şüphesi olmasın.''
BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ:

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bugünden tezi yok terör saldırılarına misliyle cevap vermek gerektiğini belirterek, ''Şayet bıçak kemiğe dayanmışsa yapılması gereken o bıçağı tutan eli kökünden kesip atmaktır. Gerisi lafı güzaftır'' dedi. Destici, ''hükümetin ise sert açıklama ve terörü lanetleyen tavırlarla meseleyi çözeceğini sandığını'' ifade ederek, şunları kaydetti:

''Terör örgütü ramazan dinlemiyor, canımızı yakıyor, kanımızı döküyor biz de bayram sonrası edebiyatı ile olayları erteliyoruz. Terör örgütü rest çekiyor onu bile göremiyoruz. Devlet sen bir dakika bile beklemeden Kandil'i bombalarsın, hainleri inlerinde boğarsın. Neden bayram sonrasını bekleyecekmişiz? Uçakların havalanması, tankların yürümesi, topların ateş alması için zamana ihtiyacımız varsa, birilerinin müsaadesine muhtaç isek vay halimize! Bugünden tezi yok bu terör saldırılarına misliyle cevap vermek gerekiyor.

Bu dakikadan sonra söylenecek sözler, sert açıklamalar havanda su dövmek tabirinde değerlendirilecektir. Şayet bıçak kemiğe dayanmışsa yapılması gereken o bıçağı tutan eli kökünden kesip atmaktır. Gerisi lafı güzaftır. Bu duygu ve düşünceler içerisinde herkesi sorumluklarının gereğini yerine getirmeye davet ediyorum. Şehitlerimize bir kere daha Allah'tan rahmet diliyor, başta şehit aileleri olmak üzere TSK ve aziz milletimize başsağlığı dileklerimi sunuyorum.''
DSP GENEL BAŞKANI TÜRKER:

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Hakkari'deki saldırıda 7 askerin şehit olması nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, şehitlerin herkesi bir kez daha derinden yaraladığını ifade etti. Türker şunları söyledi:

''Başbakan'ın 'Ramazana hürmeten biz şu anda sabrediyoruz' sözleri teröristlere bayrama kadar verilmiş bir avanstır. Hükümetin bunu dikkate almasını ve ne yapacaksa bir an önce yapmasını, meydanı teröristlere bırakmamasını istiyoruz. Ramazanda teröriste müdahale etmemek, onlara hareket imkanı sağladığı gibi askerimizin ve milletimizin moralini bozmakta, güven duygusunu zedelemektedir.

Terör acımasızdır ve terör eylemi gerçekleştiren teröristlerden de ramazan nedeniyle acıma beklemek beyhude bir yaklaşımdır. Nitekim ramazan ayı boyunca verilen şehit sayısı, diğer aylara oranla daha fazladır. Üstelik teröristlerin gündüzleri bile saldırıya geçme cüretini göstermeleri, dikkat edilmesi gereken önemli bir konudur. Ülkeyi yönetme iddiası ile iktidar koltuğunda oturanların, teröristin ramazan ayı dolayısıyla insaflı olacağını düşünmesi ve beklemesi büyük bir zafiyettir. Hükümeti bir an önce terörle gerçek anlamda mücadele etmeye davet ediyor, şehitlerimize rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize baş sağlığı, sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.''

TFF, BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYIMLADI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Hakkari'deki hain saldırıda şehit olan askerler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Federasyonunun internet sitesinden ''Acımız büyük'' başlığıyla yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

''Hakkari-Çukurca karayolunda meydana gelen 4 ayrı patlamada 7 askerimizin şehit olduğunu, 11 askerimizin de yaralandığını büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, başta yakınları olmak üzere, Silahlı Kuvvetler camiası ve tüm Türk halkına başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz.''

İTO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MURAT YALÇINTAŞ: ''KAN DÖKEREK HİÇBİR YERE VARMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR''

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Hakkari Çukurca'daki saldırıya ilişkin olarak, ''Kan dökerek hiçbir yere varmak mümkün değildir'' dedi.

Yalçıntaş, yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

''Hakkari Çukurca'daki hain pusuda patlayan mayınlar İstanbul'da bizleri yüreğimizden vurmuştur. Acımız büyüktür. Mübarek ay içinde bile devam eden saldırılar, hainlerin kirli yüzünü bir kere daha gözler önüne sermiştir. Menfur saldırıyı kınıyor, lanetliyoruz. Kan dökerek hiçbir yere varmak mümkün değildir. Hainler de varamayacaklardır. Askerlerimizi şehit edenler de bilmelidirler ki; gittikleri yol yanlıştır, sonları hüsrandır.

Aziz Türk milleti, güvenlik güçleriyle birlikte bu saldırıya da yekvücut olarak karşılık verecektir. Devletimizin katilleri bularak, hak ettikleri cezayı vereceklerine inancımız tamdır. Bu saldırılar, birlik ve kardeşliğimize zerre kadar zarar veremeyecektir.

Şehitlerimize rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Şehit ailelerine sabır niyaz ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun.''

FENERBAHÇE KULÜBÜ, BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYIMLADI

Fenerbahçe Kulübü, Hakkari'deki hain saldırıda şehit olan askerler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden ''Yeter Artık'' başlığıyla yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

''Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bir askeri birliğimizin teröristlerce pusuya düşürülmesi sonucu, son bilgilere göre 7 askerimizin şehit düştüğü, 11 askerimizin de yaralandığı haberini büyük bir üzüntü ve tepkiyle öğrendik. Şehit askerlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin yakınları, Türk Silahlı Kuvvetleri ve bütün Türk ulusuna başsağlığı diliyoruz.''
ŞEKER-İŞ GENEL BAŞKANI GÖK: ''TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ SİLAHLA HİZAYA GETİRMEYİ DÜŞÜNEN BİR AVUÇ ÇAPULCU ŞUNU UNUTMASIN Kİ BU HESAPLARI DÜN TUTMADIĞI GİBİ BUGÜN DE YARIN DA TUTMAYACAKTIR''

Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, ''Türkiye Cumhuriyeti devletini silahla hizaya getirmeyi düşünen bir avuç çapulcu şunu unutmasın ki bu hesapları dün tutmadığı gibi bugün de yarın da tutmayacaktır'' görüşünü bildirdi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerce gerçekleştirilen hain saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada Gök, Kürt sorununu öne sürerek Türkiye'yi bölmeye, insanlar arasına nifak tohumları ekmeye yönelik gayretlere önceden olduğu gibi bundan sonra da en güzel cevabı Türk Milleti'nin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin vereceğini belirtti.

Gök, ''Türkiye Cumhuriyeti devletini silahla hizaya getirmeyi düşünen bir avuç çapulcu şunu unutmasın ki bu hesapları dün tutmadığı gibi bugün de, yarın da tutmayacaktır'' ifadesini kullandı.

''Devlete meydan okuyan katillerin siyaset yapmasına izin verilmemesini'' isteyen Gök, TBMM'nin bu konuda acilen toplanması ve alınacak kararları bir önce hayata geçirmesi gerektiğini belirtti.

Gök, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. (AA)





Bu haber 928 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,030 µs