En Sıcak Konular

CHP'de 2 isim topun ağzında

17 Ağustos 2011 09:35 tsi
CHP'de 2 isim topun ağzında Kılıçdaroğlu, yapmayı planladığı ancak muhalefetin kurultay talepleri nedeniyle ertelediği MYK revizyonunu bugün gerçekleştirecek.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonrası yapmayı planladığı ancak muhalefetin kurultay talepleri nedeniyle ertelediği Merkez Yönetim Kurulu (MYK) revizyonunu bugün gerçekleştirecek. Kılıçdaroğlu, mevcut yönetimle yeni listeyi paylaşmadı. Bu nedenle pek çok isim, 'gidip gitmeyeceğini' bugün öğrenecek. Kılıçdaroğlu, yeni üyelerle yapacağı MYK’da 'yerel seçimlere' hazırlık talimatı verecek. Mevcut MYK’da 16 genel başkan yardımcısı ve bir genel sekreter görev yapıyor. MYK üyelerinin 7’sinin yönetimdeki görevine son verilmesi, kalan yöneticilerin, görev alanlarında ise değişiklikler yapılması bekleniyor. Kılıçdaroğlu, yeni yönetimde PM’den milletvekili olmayan isimlere yer verecek.
 
BATUM VE TANRIKULU HEDEFTE

Genel Merkez’de kalacak ve gidecek isimlerle ilgili tahminler yapılırken, kurultay taleplerini şimdilik rafa kaldıran parti içi muhalefette gözler Kılıçdaroğlu’nun “çekirdek kadrosuna" çevrildi. Kılıçdaroğlu, örgütlenmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, idari ve mali işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, ekonomik ve mali işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ile Ar-Ge ve Bilim Yönetim ve Kültür Platformu’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata’yı önceki yönetim değişikliğinde de korudu.

Kılıçdaroğlu’nun bu isimleri yine görevde tutup tutmayacağı merak konusu. Bu isimlerin dışında muhalefet kanadının gitmesini istediği isimler arasında Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak, Süheyl Batum, Emrehan Halıcı, İzzet Çetin, Sena Kaleli ve Sezgin Tanrıkulu geliyor. CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ile Genel Başkan Yardımcıları Osman Korutürk ve Gülsün Bilgehan’ın da performansı tartışmalı. Kılıçdaroğlu’nun, Tamaylıgil’i MYK’da tutsa bile parti sözcülüğü görevini kendisinden alması bekleniyor.

bugün


Bu haber 794 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,011 µs