En Sıcak Konular

Buzlanma değil, sabotaj

17 Ağustos 2011 08:16 tsi
Buzlanma değil, sabotaj Ergenekon sanığı emekli Albay Doğan’ın “Bitlis’i JİTEM ekibi öldürdü” sözleri üzerine yeniden açılan Eşref Bitlis dosyasının seyri değişti.

Doğan ifadesini değiştiriken, delil sıkıntısı çeken savcılığın takipsizlik kararı vereceği öğrenildi.

Ankara'da şüpheli bir uçak kazasında hayatını kaybeden Jandarma Eski Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada sona gelindi. Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından JİTEM'in kurucusu emekli Albay Arif Doğan'ın "Bitlis'i biz öldürdük" itirafıyla başlayan soruşturmanın Doğan'ın savcıya verdiği ifadeyi değiştirmesi nedeniyle sekteye uğradı ortaya çıktı. Doğan ve eski PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan'ın açıklamalarının dışında delili bulamayan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu gelişme üzerine soruşturmayı takipsizlikle sonuçlandıracağı öğrenildi. Başsavcılığın, yeni delil ve itirafların gelmemesi halinde Bitlis dosyasını kapatacağı belirtildi.           

SÖZLERİNİ İNKÂR ETTİ

İtiraflarıyla gündeme gelen Doğan, internete düşen ses kaydında, "Bitlis'i JİTEM ekibi öldürdü. Benim yardımımla Binbaşı Cem Ersever komutasındaki JİTEM grubu yaptı" demişti. Ancak Doğan geçtiğimiz günlerde soruşturmayı yürüten Ankara Özel Yetkili Savcısı Mehmet Özgür'ün talimatıyla İstanbul'da verdiği ifadede ses kaydı ve kamuoyuna yaptığı önceki ifadelerinin aksine "Bitlis kaza kurbanıdır" dedi. Savcılığın Doğan'ın bu tavrını da inceleme altına aldıktan sonra son kararını vereceği öğrenildi.

DELİLLER HURDACIDA

Orgeneral Bitlis'in ölümüyle ilgili Ankara Özel Yetkili Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada şok bir gerçek daha gün yüzüne çıkmıştı. Suikastın ipuçlarını verebilecek uçak enkazının 500 lira karşılığında hurdacıya verildiğini BUGÜN ortaya çıkarmıştı. Bitlis'in şüpheli şekilde düşen Beechcraft B200King Air tipi uçağını mercek altına almak isteyen savcı bilirkişi incelemesini yapamamıştı.

BUZLANMA DEĞİL SABOTAJ

17 Şubat 1993'te Eşref Bitlis'i Diyarbakır'a götürmek üzere saat 12.30'da Ankara Güvercinlik Askeri Havaalanı'ndan kalkan uçak, kısa bir süre sonra düşmüştü. Uğur Mumcu suikastından yaklaşık 1 ay sonra meydana gelen olayda, Bitlis'in yanı sıra pilotlar Binbaşı Yaşar Erian ve Yüzbaşı Tuğrul Sezginler de şehit olmuştu. Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş, olayın uçak motorundaki buzlanmadan meydana geldiğini söylemişti. Ancak İTÜ öğretim üyeleri tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda, uçağın 'buzlanma' sonucu düşmüş olamayacağı vurgulanmış ve 'sabotaj' ihtimaline dikkat çekilmişti. Meteoroloji Genel Müdürü Mehmet Önerci de kazadan 2,5 saat önce '037' numaralı gizli hava raporunu Genelkurmay'a ulaştırdıklarını bildirmişti. Önerci, Güreş'in "Uçak buzlanmadan düştü" sözlerine karşılık, "Eğer öyleyse paşayı bile bile ölüme götürmüşlerdir. Çünkü biz raporumuzu sunmuştuk" demişti.

bugün

Bu haber 845 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,027 µs