En Sıcak Konular

Sarkozy ve Merkel'den yeni sayfa!

16 Ağustos 2011 22:44 tsi
Sarkozy ve Merkel'den yeni sayfa! Avroyu koruma kararlılıklarını dile getiren Fransa ve Almanya'nın liderleri, finansal vergi önerisinde bulunacaklar.

Fransa ve Almanya'nın Eylül ayında finansal işlemler vergisi önereceği bildirildi. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştükten sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, Fransa ve Almanya'nın Eylül ayında finansal işlemler vergisi önereceğini söyledi.

''İki ülke avroyu korumada kesinlikle kararlı'' diyen Sarkozy, ayrıca AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy'un başkanlığında Avro Bölgesi ekonomik konseyi kurulmasını istediklerini ifade etti.

Kamu borçlarını ve bütçe açıklarını azaltmayı hedeflediklerini söyleyen Sarkozy, kendisi ve Merkel'in Avro Bölgesi üyelerinin tamamının finansman dengesini taahhüt etmesini ve bu taahhüdü 2012 yaz dönemine kadar anayasalarına yazmasını teklif ettiğini de ifade etti.

Sarkzoy, ''Biz kesinlikle avroyu savunacağımızı, Almanya ve Fransa'nın Avrupa'da özel sorumluluklar üstleneceğini ve bu konuların tamamında tam bir görüş birliğine sahip olduğunu ifade etmek istiyoruz'' diye konuştu.

Avrupa Finansal İstikrar Fonunun (EFSF) yeteri kadar büyük olduğunu belirten Sarkozy, Avro Bölgesi ortak tahvili Eurobond'lar konusunda Merkel ile görüş birliği içinde olduğunu, Eurobondların kamu borçlarının kontrolünde işe yaramayacağını ifade etti.

MERKEL: YENİ BİR SAFHA

Almanya Başbakanı Merkel ise Fransa ve Almanya'nın avroyu güçlendirmede kararlı olduğunu, ekonomik bağları güçlendirmede güçlü avroya ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

Finansal işlemler vergisine ihtiyaç bulunduğunu belirten Merkel, AB yapısal fonlarının büyümeyi desteklemeye odaklanması gerektiğini kaydetti.

''Avro Bölgesi yeni bir safhaya giriyor'' diyen Merkel, Avro Bölgesi liderlerinin piyasalarının güvenini kazanmak için durmaksızın çalışacağını bildirdi.

''Eurobondların şu anda yardımcı olmayacağını'' ifade eden Merkel, Avrupalı liderlerin borç krizini çözmek için formüle etmeye başladıkları politikalar üzerinde ''adım adım'' çalışmaları gerektiğini vurguladı.

Merkel, ''Avrupa'nın henüz son çareye başvurduğunu düşünmüyorum ve bu sorunu tek bir bing-bang politikasıyla çözebileceğimizi sanmıyorum'' diye konuştu.

Merkel, Almanya ve Fransa'nın avroya güveni yeniden inşa etmeyi amaçladığını sözlerine ekledi.

Bu haber 819 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,407 µs