En Sıcak Konular

Çelik: İnsanların fabrika ayarları bozuldu

16 Ağustos 2011 22:09 tsi
Çelik: İnsanların fabrika ayarları bozuldu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Teknik talimnameyi bir kenara bırakınca, fabrika ayarlarından vazgeçince işte bu toplumsal sıkıntılar başladı.” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, dünyada yaşanan açlık ve sefaletin nedeni olarak ‘insanların fabrika ayarlarının bozulmasını’ gösterdi. Bakan Çelik, “İnsanların fabrika ayarları bozuldu. Teknik talimnameyi insanlar kullanmaktan vazgeçti. Teknik talimnameyi bir kenara bırakınca, fabrika ayarlarından vazgeçince işte bu toplumsal sıkıntılar başladı.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Diyanet Vakfı’nın 11 ilde gerçekleştirdiği, ihtiyaç sahipleri ile sanayicileri buluşturan iftar yemeği, Bursa Müftülüğü’nün organizasyonu ile BESOB Tesisleri’nde de gerçekleştirildi. Yemeğe, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Türkiye Diyanet Vakfı Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şerafettin Gölcük, İl Müftüsü Mahmut Gündüz, işadamları Hüseyin Özdilek, Şükrü Şankaya, ilçelerden ve çevre illerden çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ramazan ayının insanın bakıma alındığı, kendini yenilediği bir ay olduğunu kaydetti. Ramazan’ın ‘Kendine gel ve insan olduğunu unutma’ anlamına geldiğini ifade eden Bakan Çelik, Solami’de yaşanan drama değindi. Orada yaşayanları hissetme ayı olduğunu vurgulayan Çelik, sefaleti, israfı bu ayda düşünmek gerektiğini dile getirdi.

ÇELİK: İNSANLARIN FABRİKA AYARLARI BOZULDU

Birilerinin atıklarının başkası için bayram yiyeceği gibi olduğunu belirten Bakan Çelik, şöyle konuştu: “Böyle bir şey olabilir mi, böyle bir ortamda insan mutlu olabilir mi? Bunları düşünmemiz gerekiyor. Hayatı tanımak için Ramazan ayı son derece önemli. İnsanların fabrika ayarları bozuldu. Teknik talimnameyi insanlar kullanmaktan vazgeçti. Teknik talimnameyi bir kenara bırakınca, fabrika ayarlarından vazgeçinde işte bu toplumsal sıkıntılar başladı. Çare, 11 aynı sultanı ramazanda düşünüp, 12 ayın sultan ayı olarak yaşamaktır. Ne mutlu ayları sultan ayı olarak yaşayanlara.”

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise Somali için yapılan kampanyaya herkesin destek verdiğini belirterek, Ramazan ayının rahmet ayı olarak değerlendirilmesinin önemine işaret etti.

Türkiye Diyanet Vakfı Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şerafettin Gölcük, böyle bir iftarda yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Bursa Müftüsü Mahmut Gündüz, düzenlenen iftar yemeğine Balıkesir, Yalova, Eskişehir’den gelen misafire teşekkür etti. Gündüz, “Bugün çok gururluyuz. Çok güzel, etrafa mesaj verecek bir yemek oldu. Şehit ailelerimiz, Roman kardeşlerimiz burada. Yemek böyle olur, yani yemekler belli insanların bir araya geldiği değil, karma, değişik yerlerden gelen insanlarla yemeğin daha güzel olduğunu sanki insanlara göstermek istiyoruz.” diye konuştu.

Bu haber 933 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,501 µs