En Sıcak Konular

Roj TV avukatı Elmquist: PKK terör örgütü mü?

16 Ağustos 2011 18:59 tsi
Danimarka'da Roj TV hakkında açılan kapatma davası bugün görülen ikinci duruşma ile devam etti.

İlk duruşmaya savcı Jacop Buch-Jepsen ve Anders Risager'in Türk yetkililerle çok sık görüştüğü için davadan azledilmesini isteyerek başlayan Roj TV avukatı Björn Elmquist, bugün de oldukça ilginç taleplerde bulundu. Wikileaks belgelerini mahkemeye delil olarak sunan Elmquist, Roj TV hakkındaki kapatma davasının Amerika ve Türkiye'nin baskılarıyla açıldığını iddia etti. Elmquist ayrıca kapatma kararından önce PKK'nın terör örgütü olup olmadığına karar verilmesi gerektiğini iddia etti.

ROJ AVUKATI: AMERİKAN BÜYÜKELÇİSİ TANIK OLARAK DİNLENSİN

Wikileaks belgelerini mahkemeye delil olarak sunan Roj TV avukatı Björn Elmquist, ABD'nin eski Kopenhag Büyükelçisi James P. Cain'in tanık olarak dinlenmesini talep etti. Elmquist'in tanık olarak dinlenmesini istediği kişiler arasında Türkiye'den de önemli isimler var. Elmquist, Türkiye'deki insan hakları ihlallerini anlatmaları için Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Leyla Zana'nın da Roj TV'nin kapatma davasında tanık olarak dinlenmesini istiyor. Tanık olarak dinlenmesini istediği toplam 13 kişiden sadece ikisinin savcılık tarafından kabul edildiğini söyleyen Roj TV avukatı, savcılık tanıklarından birinin de mahkemede, Türkiye'de verdiği ifadenin aynısını vermesi için eli silahlı yüzü maskeli bir kişi tarafından tehdit edildiğini iddia etti.

ROJ AVUKATI ELMQUST: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ MÜ

Duruşmada PKK'nın terör organizasyonu olup olmadığının da araştırılması gerektiğini savunan Roj TV avukatı, "Avrupa Birliği'nin terör organizasyonu listesinde olmak yeterli değil. Bu liste birçok kez değiştirildi. Mahkeme kendisi bu konuyu araştırıp açıklığa kavuşturmalıdır." dedi.

Diğer taraftan savcı Jakob Buch-Jepsen ilk duruşmada, davanın Türkiye'deki insan haklarıyla yada ifade özgürlüğüyle ilgili olmadığını söylemişti. Savcı Jepsen, Baydemir ve Zana gibi siyasilerin davanın konusuyla ilgileri olmadığı için tanık olarak dinlenemeyeceklerini söyledi.

Roj TV avukatı Björn Elmquist'in taleplerine itiraz eden savcı Jepsen, Roj TV ile ilgili açılan kapatma davasının bir 'terör' davası olduğunu vurguladı. Savcı Jepsen ilk duruşmada, Roj TV baskınlarında ele geçirilen belgelere dayanarak Roj TV yetkililerin haber yayınlarını güçleştirdiği için PKK elebaşlarından operasyonların 14:30'dan önce yapılmasını istediğini göstermişti.

Mahkeme heyeti, Roj TV ile ilgili kapatma davasının ikinci duruşmasına damgasını vuran tanık itirazlarıyla ilgili kararını önümüzdeki günlerde açıklayacağını bildirdi. Toplam 26 duruşmanın yapılacağı davada üçüncü duruşma Perşembe günü yapılacak. Kararın ise önümüzdeki Kasım ayı içerisinde çıkması bekleniyor.

(CİHAN)

Bu haber 816 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,655 µs