En Sıcak Konular

Türker: Kılıçdaroğlu'nun yaptığından CHP'liler de memnun kalmadı

16 Ağustos 2011 16:17 tsi
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, 48. Ulusal, 22. Uluslararası Hacıbektaş-ı Veli'yi anma törenlerinde yaşanan protokol krizi hakkında değerlendirme yaptı.

 Hacı Bektaş'ın, hoşgörünün, sevginin, saygının yoğun olduğu bir yer olduğunu ifade eden Türker, "Tabi bazı yerel CHP'liler bile bu işten memnun kalmadılar." dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Hacıbektaş-ı Veli'yi anma törenlerinin ardından Kırşehir'e geldi. Türker, gazetecilerin sorusu üzerine, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın adı anons edildiğinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tören alanını terk etmesine değindi. Türker, Türkiye'de 2002 yılından bu yana siyaset nezaketinin yok olmaya başladığını söyledi.

Masum Türker, şunları söyledi: "Herhangi bir toplantıda konuşma yapılacaksa konuşmayı en son iktidar partisinin genel başkanı yapar. Ana muhalefet liderleri ondan önce yapar. Eğer bakan varsa bakan muhalefet liderinden bazen sonra bazen önce konuşur."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, anons edilmeden alanı terk ettiğini belirten Türker, "Anons edilmeden, genel başkan başka bir yere gidecek demeden bakan konuşmaya çağrıldı. Bu terk ediş anında bakan konuşmaya başlamamıştı. Bakan da orada CHP bayraklarını ve seçim müziklerini görünce 'burası siyaset meydanı olmamalı' dedi. Biz hep beraber bakanın konuşması bitene kadar bekledik. Bu olayın çok fazla büyütülmemesi gerekir. Eğer CHP'lilerin böyle bir kastı varsa da bu doğru bir şey değil. Ama hoşgörüyle karşılamak gerekir. Bakan da zaten hoşgörüyle karşıladı bu durumu." ifadelerini kullandı.

Orada bulunan birçok insanın bu durumdan hoşnut olmadığını anlatan Türker, şöyle konuştu: "Hacı Bektaş Külliyesi'ni ziyaret ederken bize de söylediler bu durumun hoş olmadığını. Tabi bazı yerel CHP'liler bile bu işten memnun kalmadılar. Belediye başkanı da zor durumda kaldı. Bu tür törenlerde dikkat etmek gerekir. Çünkü siz siyaseten gelir bir eylemde bulunursunuz orada bulunanlar bunun sıkıntısını çeker."

Cihan



Bu haber 774 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,743 µs