En Sıcak Konular

Google'dan Gül'e soru sorma platformu

16 Ağustos 2011 14:51 tsi
Google Reklam Ürün Müdürü Taylan Yıldız, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için, ABD Başkanı Barack Obama için de yaptıkları internet üzerinden soru sorma platformu hazırladıklarını söyledi.

Yıldız, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Silikon Vadisindeki Google Şirketini ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 yıldır Google'de çalıştığını belirterek, bir Türk olarak burada şirketin karar mekanizmasında bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Taylan Yıldız, bir soru üzerine birkaç ay önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün Google kampüsünü ziyaret ettiğini anlattı. Hayrünnisa Gül'e çalışmalarıyla ilgili bilgi verdiklerini ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

''İnternet yoluyla halkın cumhurbaşkanına nasıl daha kolay ulaşabileceğine ilişkin konuştuk. ABD Başkanı Barack Obama;ya yaptığımız internet üzerinden soru sorma platformu var. Bu platformda insanlar sorularını Başkana sorabiliyorlar ve önemli olan sorular halk tarafından oylanarak yukarı çıkıyor. Bu sistemi anlattım. 'Biz bunu Türkiye'de de yapabilir miyiz?' dedi. Şimdi biz bu sistemi kurma faaliyeti içindeyiz. Bu sistemi kurunca Cumhurbaşkanımız halkın sorduğu soruları yanıtlayabilecek. Sistem, cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alacak. İnsanların oylamasıyla yukarı çıkan önemli soruları cumhurbaşkanı web sitesi üzerinden yanıtlayacak.''

Yıldız, bu sistemi, İngiltere Başbakanı David Cameron için de yaptıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül için bir Youtube kanalı da açtıklarını anlatan Yıldız, söz konusu sistemin bu kanalla entegre edileceğini ifade etti.

-GOOGLE'DA 35 TÜRK ÇALIŞIYOR-

Yıldız, bir başka soruyu yanıtlarken de Google'da toplam 35 Türkün çalıştığını, bunların çoğunun mühendis olduğunu kaydetti.

Youtube kullanıcılarının önemli bir kısmının Türkiye'de olduğunu ifade eden Yıldız, ''Google için Türkiye önemli bir pazar. Türkiye Youtube kullanımında ilk 10 içinde yer alıyor'' diye konuştu.

-GOOGLE KAMPÜSÜ-

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Google kampüsünde 10 bin kişi çalışıyor. Küresel olarak Google şirketinde çalışan sayısı ise 29 bin civarında. San Francisco'daki Silikon Vadisinde bulunan Google kampüsünün içinde 150 adımda bir kafe bulunuyor. Yemeklerin ücretsiz olduğu kampüste jimnastik ve spor salonlarından sinemaya ve dans kursuna kadar bir çok faaliyette bulunmak mümkün. Kampüste bir yerden bir yere gitmek için bisiklet kullanılıyor. Binaların enerji ihtiyacının 3'te birini ise kampüste kurulan güneş panelleri sayesinde karşılanıyor.

Google, silikon vadisinde 6 bin kişilik ikinci bir kampüs için çalışmalarını sürdürüyor.

A.A.



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,125 µs