En Sıcak Konular

Beytüşşebap'ta şiddetli çatışma!

16 Ağustos 2011 13:33 tsi
Üs bölgesinde bulunan askerlerin de karşılık vermesiyle birlikte çıkan ve 1.5 saat süren çatışmada, ölü ya da yaralı konusunda herhangi bir bilgi alınamadı.

Beytüşşebap İlçe merkezinin bulunduğu Küçük Kato Dağı eteklerinin hakim noktalarında konuşlu bulunan 2 askeri üs bölgesi, dün akşam saat 20.00'da kalabalık bir PKK'lı grubunun silahlı saldırısına uğradı.

Üs bölgesinde bulunan askerlerin de karşılık vermesi sonucu çıkan çatışma 1.5 saat sürdü. Havadan helikopterler tarafından yoğun bombardıman altına alındığı PKK'lıların bulunduğu bölgeye, İlçe Jandarma Komutanlığı ile Komando Tabur Komutanlığı'ndan da top atışı yapıldı.

Zaman zaman ilçe merkezine de sızmaların yaşandığı belirtilen çatışma sırasında, BDP'li Belediye Başkanı Yusuf Temel'in evine de 4 kurşunun isabet ettiği ileri sürüldü.

Çatışma sırasında yoğun ateş altında kalan PKK'lılar amaçlarına ulaşmadan dağlık alandan Irak sınırına doğru kaçtı. Güvenlik güçleri, kaçan PKK'lıların yakalanması amacıyla bölgede takip operasyonu başlattı.

Eğitimli birliklerin kaçan PKK'lıları takibe aldığı ve zaman zaman silah seslerinin duyulduğu öğrenilirken, Kobra helikopterleri de PKK'lıların kaçış güzergahlarını yoğun bombardıman altına aldığı bilgisi alındı.

Çatışmada, ölü ya da yaralı konusunda herhangi bir bilgi alınamadı.

DOĞUBAYAZIT'TA DA OLAYLAR ÇIKTI

PKK'nın kuruluş yıldönümü nedeniyle, Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde düzenlenen kutlamalar sonrası olaylar çıktı.

BDP Doğubayazıt İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen kutlamalara katılmak için, dün saat 21.00 sıralarında BDP ilçe binası önünde toplanan yaklaşık bin kişi ellerinde meşalelerle belediye meydanındaki 'demokratik çözüm çadırı' önüne geldi. Burada yerel sanatçıların sahne aldığı kutlama sonrası 25 kişilik grup Dr. İsmail Beşikçi Caddesi üzerindeki bir banka şubesine taş ve sopalarla saldırdı.

Çevrede güvenlik önlemi alan polis, gruba biber gazı ile müdahale etti. Bir süre polise de taş atan grup ara sokaklara kaçarak izini kaybettirirken, cadde üzerindeki esnaf çıkan olaylar nedeniyle kepenk indirdi.

Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,019 µs