En Sıcak Konular

Tören'de kriz...

16 Ağustos 2011 13:22 tsi
Tören'de kriz... Hacıbektaş-ı Veli'yi anma törenlerinde kriz yaşandı. Bakan Günay'ın konuşması sırasında CHP lideri Kılıçdaroğlu tören alanını terk etti...

48. Ulusal, 22. Uluslararası Hacıbektaş-ı Veli'yi anma törenleriyle kültür sanat etkinliklerinde protokol krizi yaşandı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın konuşması için adı anons edildiği sırada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tören alanını terk etti. Bunun üzerine kürsüye gelen Bakan Günay, kimsenin burayı siyasi arenaya dönüştürmeye hakkı olmadığını söyledi.

Hacıbektaş-ı Veli'yi anma törenleri çok sıcak bir ortamda başladı. Bakan Günay ile CHP lideri Kılıçdaroğlu el sıkıştı ve protokolda yan yana oturdu. Törene katılanların isimleri tek tek sayıldı ve alkışlandı.

ÖNCE BAKANIN KONUŞMA SIRASI DEĞİŞTİRİLDİ

Programın akışı anons edilirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması Bakan Günay'dan önce olacağı söylendi. Fakat bir süre geçtikten sonra yapılan yeni bir anonsla Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını, Bakan Günay'dan sonra yapacağı duyuruldu.

Kriz bu sırada başladı. Kılıçdaroğlu konuşmasını yaptıktan sonra yerine oturdu. Daha sonra Bakan Günay, konuşma yapması için anons edildi. Tam bu sırada CHP lideri Kılıçdaroğlu oturduğu yerden kalkarak tören alanını terk etti. Bakan Günay anons edildiğinde törene katılanlar tarafından yuhalandı.

Kürsüye gelen Bakan Günay, bu duruma sert sözlerle tepki gösterdi. Burasının siyaset meydanı olmadığını dile getiren Günay, konuşunca hizmet için konuştuklarını ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Bakan Günay, Hacıbektaş-ı Veli'yi içselleştirenlere bunun yakışıp yakışmadığını onu sevenlerin takdirine ve vicdanına bıraktığını belirtti.

Türkiye'de kimseyi ayırt etmeden Yaradan'ın kulu olarak saydıklarını ve bütün Türkiye'yi pak etmeye çalıştıklarını anlatan Günay, ektiklerini, biçtiklerini, milletin güvenini aldıklarını ve başları üzerinde taşıdıklarını kaydetti.

Millete hizmet etmeye devam edeceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Kimse burayı siyasi arenaya dönüştürmeye çalışmasın. Burası birlik sevgi saygı kapısıdır." dedi.

Konuştuktan sonra kalkıp gidenlerden daha güzel gölgelikler yapacaklarını, asıl hak edilen sevgi saygıyı göstereceklerini dile getiren Günay, her ne yapıyorlarsa, milletin gücü ile yapacaklarını vurguladı.

cihan


Bu haber 858 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,786 µs