En Sıcak Konular

İstanbul Üniversitesi'nin büyük başarısı

16 Ağustos 2011 11:58 tsi
İstanbul Üniversitesi, "Dünyanın En İyi İlk 500 Üniversitesi" sıralamasındaki yerini yükseltip Dünyanın En İyi 400 Üniversitesi arasına girmeyi başardı.

Türkiye'nin en köklü üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi, bu başarısıyla Türk üniversitelerinin gurur kaynağı oldu. Yükseköğrenim alanında en etkili değerlendirme otoritelerinden biri olarak kabul edilen Çin'in Şhangay'daki Jiao Tong Üniversitesi'nin her yıl düzenlediği "Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi" 2011 yılı listesine, Türkiye'den tek üniversite olarak İstanbul Üniversitesi girdi.

Bu yıl büyük bir atılım yapan İstanbul Üniversitesi, listedeki yerini 19 sıra yükselterek 404. sıradan 385. sıraya çıkardı. Böylece İstanbul Üniversitesi, bu yıl ilk kez, Dünyanın En İyi İlk 400 Üniversitesi arasında yer almayı başarmış oldu. İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, yaptığı açıklamada, İstanbul Üniversitesi'nin 2011 yılında 10.77 puan alarak Dünyanın İlk 400 Üniversitesi arasında yer aldığını ifade etti. 9 yıldır gerçekleştirilen sıralamada İstanbul Üniversitesi'nin ilk defa bu kadar üst sıraya çıktığını sözlerine ekleyen Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet, göreve ilk geldiğinde açıkladığı dünyanın en İyi ilk 100 üniversitesi içine girme hedefine adım adım yaklaştıklarını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet, sözlerine şöyle devam etti:

"Eğitim ve bilim alanında gerçekleştirdiği öncü çalışmalarla sürekli olarak adından bahsettiren İstanbul Üniversitesi, önemli bir aşama daha kat etti. Yapmış olduğu çalışmalarla bilimin gelişmesine sayısız katkıda bulunan üniversitemiz, ülkemizi dünya yükseköğrenim alanında başarıyla temsil etmeye devam ediyor. Bu başarıya imza atan özverili hocalarımızı, onlara destek veren idari personelimizi ve tüm bu çalışmalarımızın motivasyon kaynağı olan öğrencilerimizi kutlarım. Hedefimiz, dünyanın en iyi ilk 100 üniversitesi arasına girmektir. İstanbul Üniversitesi'nin önümüzdeki yıllarda bu başarıyı da elde edeceğine eminim. Büyük önem verdiğimiz akademik ve bilimsel çalışmalara desteğimiz, artarak devam edecektir."

LİSTEYE 7. KEZ GİRDİ

Yaptığı öğrenci odaklı çalışmalarla büyük bir değişimin ve dönüşümün yaşandığı İstanbul Üniversitesi, bu başarısını aldığı uluslararası dereceyle de kanıtladı.

Jiao Tong Üniversitesi'nin 2003 yılından beri yaptığı "Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi" sıralamasına ilk defa 2003 yılında giren İstanbul Üniversitesi, 2003, 2005, 2007, 2008, 2009, 2010 ve son olarak 2011 yılında da sıralamadaki başarısını sürdürerek "Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi" sıralamasına 7 defa giren tek Türk Üniversitesi olarak büyük bir başarıya imza attı. Kurulduğu 1453 yılından bugüne bilgi birikimini ve tecrübesini, yaptığı akademik ve bilimsel çalışmalarla kanıtlayan İstanbul

Üniversitesi, bilim dünyasına yaptığı katkıların karşılığını alıyor. İstanbul Üniversitesi, 2011 yılında toplam puanını 10.40'dan 10,77'ye yükseltti.

Dünyanın En İyi Üniversiteleri Listesi, 6 ayrı kritere bakılarak gerçekleştiriliyor. Liste incelendiğinde, 2011 yılında İstanbul Üniversitesi'nin tüm değerlendirme kriterlerinde aldığı puanları artırdığı açıkça görülüyor. En büyük artış ise "Score on PCP" olarak adlandırılan kriterde görüldü. Bu kriterden alınan puanın artması, başarının İstanbul Üniversitesi öğretim üyelerinin geneline yayılmış olduğunun da bir göstergesi.

aa

Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,417 µs