En Sıcak Konular

'Dünyayı Hıristiyanlar yönetsin'

16 Ağustos 2011 10:48 tsi
'Dünyayı Hıristiyanlar yönetsin' Bush'u mumla aratacaklar...

ABD'nin eski Başkanı George W. Bush'un danışmanları arasında 'Christian Reconstructionism' isimli yapılanmadan bir kişi olduğu ortaya çıktığında kıyamet kopmuştu. Zira, bu kişiler Tanrı'nın ulusları yönetmek için Hıristiyanlara yetki verdiğini, Amerikan anayasasının yerini İncil'in almasını, eşcinsellerin asılmasını, köleliğin geri gelmesini savunuyordu. Kimse bu gruptan bir kişinin Cumhuriyetçi Parti'nin zirvesine çıkabileceğini düşünmemişti.

Ancak 2012 başkanlık seçimlerine adaylığını koyan üç Cumhuriyetçi, Bush yönetimini mumla aratacak gibi görünüyor. Milliyet'in haberine göre, Adaylardan Rick Perry ve Michele Bachmann'ın Christian Reconstructionism hareketinin bir kolu olan Dominasyon'a bağlı olduğu ortaya çıkarken, üçüncü aday iş adamı Mitt Romney ise modern hayata karşı çıkan, çokeşliliği benimseyen Mormon mezhebinin üyesi.

BACHMANN İLK SINAVI GEÇTİ

Amerikalı gazetecilerin yaptığı incelemeler, pazar günü düzenlenen festivalde anketlerde birinci gelen Bachmann ile Perry'nin Dominasyon hareketiyle yakın olduğu, konuşmalarında sık sık bu hareketin liderlerinin eserlerinden alıntılar yaptığını ortaya çıkardı. Bachmann'ın, Dominasyon görüşünü benimseyen 'Truth in Action Ministries' hareketine yakın olduğu biliniyor. Bachmann, kilisenin yanı sıra, bir televizyon kanalına sahip olan Truth in Action Ministries'in bir belgeselinde konuşmacı olarak yer almıştı.

'SİYAHLAR KÖLE OLMALI'

Bachmann burada kürtaj karşıtı söylemlerde bulunmuş ve kilise için alınan yüzde 10 dışında devletin vergi almaması gerektiğini savunmuştu. Bachmann, internet sitesinde Truth in Action Ministries'in yöneticilerinden George Grant'ın Amerikan iç savaşını "Hıristiyan Güney'in Tanrısız Kuzey" ile mücadelesi olarak tanımlayan, siyahların köle yapılmasının Tanrı'nın isteği olduğunu savunan kitaplarını öneriyor.

"TANRI GÖREVLENDİRİYOR"

Rick Perry'nin ise yine Dominasyon görüşlerini benimseyen 'The New Apostles' hareketi ile yakın bağları var. Hareket, ABD'de Hıristiyan toplumunun oluşturulmasını savunuyor. Aile, din, sanat, eğlence, medya, hükümet, eğitim ve iş dünyasının Tanrı'nın, yani kendi adamlarının kontrolünde olmasını amaçlıyorlar. Perry, 6 Ağustos'ta Tanrı'nın ABD'yi kurtarması için dev bir dua toplantısı düzenlemişti.

BUSH'U MUMLA ARAYACAKLAR

George W. Bush, Protestan Kilisesi'nin muhafazakar kesimi olan Evanjeliklerin üyesi. Evanjelikler kürtaja karşı çıkıyor, okullarda Hıristiyanlık derslerinin okutulmasını talep ediyor. Evanjeliklerin "Hıristiyan bir Amerika" oluşturmak istediği iddia ediliyor. Liberal yorumcular, dine sık sık atıfta bulunan Bush'un kilise ve devlet ayrımını aşındırdığını söylüyordu.

Dünyayı Hıristiyanlar yönetsin

Kalvinist teorisyen R. J. Rushdoony'nin 1960'larda kurduğu Christian Reconstructionism'in hareketinin bir kolu olan Dominasyon, dünyayı Hristiyanların yönetmesi, Hristiyan olmayan ülkelerde de Hristiyanların sözünün geçmesi gerektiğini, Hıristiyan olmayan kişilerinse yönetimin kutsallığı bozduğunu savunuyor. Sivil hukukun yerini de İncil'in almasını amaçlıyorlar.

Clinton'dan hakaret

Öte yandan, Amerikan siyasetinde sık rastlanılmayan bir çıkış yapan ABD eski başkanlarından Bill Clinton, Cumhuriyetçi Parti'den 2012 genel seçimlerinde başkan aday adaylığını açıklayan Teksas Valisi Rick Perry için, ''İyi görünümlü aşağlık'' ifadesini kullandı. Clinton, cumartesi günü başkanlık yarışında ben de varım diyen Perry'nin başkan olması durumunda uyğulayacağı politikaları da ''delice'' şeklinde niteledi.

Dün akşam katıldığı bir toplantıda, Perry ile ilgili düşüncelerini açık bir dille ortaya koyan Clinton, Teksas Valisi'nin federal hükümet yardımlarını kesmeye yönelik planı için de ''delice'' tanımlamasında bulundu. Clinton, federal devletin halka yönelik yardımlarını kesmeyi planlayan Perry ile ilgili olarak, ''Ancak kendisi Air Force 1'in (başkanın makam uçağı) tüm konforunu kullanmaktan da geri kalmayacak'' dedi.



Bu haber 1,485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,362 µs