En Sıcak Konular

CEO'lar da orta sınıftan nefret ediyor!

29 Mayıs 2007 13:54 tsi
CEO'lar da orta sınıftan nefret ediyor! 152 CEO’ya "hangi köşe yazarını en çok beğeniyorsunuz" diye soruldu. Thai masajlarına bayılan CEO'ların verdiği yanıtlarda Bekir Coşkun öne çıktı. Hani "göbeğini kaşıyan adamla" dikkatleri üzerine çeken Coşkun.

Capital ve Ekonomist dergilerinin 152 CEO’ya yönelttiği "Basında beğeni ile okuduğunuz, vazgeçemediğiniz köşe yazarları kimlerdir" sorusuna verilen yanıtlara göre CEO’lar en çok Bekir Coşkun, Ertuğrul Özkök ve Ege Cansen okuyor. Anketle oluşan 20 kişilik "En çok okunan yazarlar" listesinde 9 Hürriyet yazarı yer aldı. İlk 10’dakilerin ise 6’sı Hürriyet yazarı oldu.

23 SORULUK ANKET: Capital ve Ekonomist dergilerinin her yıl yaptığı ’CEO Profil’ araştırmasına bu yıl 152 CEO katıldı ve araştırma için üyelere internet ortamında 23 soruluk bir anket formu iletildi. CEO’lar şifrelerini kullanarak, bu formu doldurdu. Bu araştırmanın köşe yazarları ile ilgili bölümünde ise CEO’lara şu soruldu: "Basında beğeni ile okuduğunuz, vazgeçemediğiniz köşe yazarları kimlerdir?"

EKONOMİDE EGE CANSEN: Capital ve Ekonomist dergilerinin her yıl yaptığı ’CEO Profil’ araştırmasından 1- Bekir Coşkun
2- Ertuğrul Özkök
3- Ege Cansen
4- Emin Çölaşan
5- Yılmaz Özdil
6- Mehmet Barlas
7- Hıncal Uluç
8- Oktay Ekşi
9- Vahap Munyar
10- Güngör Uras
11- Yavuz Donat
12- Mehmet Yılmaz
13- Cüneyt Ülsever
14- Ercan Kumcu
15- Can Dündar
16- Salih Neftçi
17- İsmet Berkan
18- Abdurrahman Yıldırım
19- Erdal Şafak
20- Mehmet Altan
 
çıkan sonuçlara göre 20 kişilik en çok okunan yazar listesinde birinci ve ikinci daha çok siyaset yazan yazarlar olurken üçüncü sırada ekonomi yazarı Ege Cansen yer alıyor.

BEKİR COŞKUN NE DEDİ: CEO’ların en beğendiği yazar Bekir Coşkun, kendi birinciliği ile ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı: "İş dünyası başarılı. Onlar kendi işlerini iyi yapıyorlar. Ama devlet başarısız, siyaset başarısız, bürokrasi başarısız, toplum özellikle ’seçme’ gibi demokratik haklarını kullanmada başarısız. Niçin? Çünkü devlette, siyasette, toplumda yeterince CEO yok. Devlette ’Devlet adamları’ var, siyasette ’liderler’ var, bürokraside ’genel müdürler’ var, halkta ’çarıklı erkan’ var. Ama CEO’lar yok. Bu sıfat; sorumluluk yanında verimliliği, içtenliği, cesareti, aklı, yeteneği ve kazanmayı içerir ki, bu üstün insanların beğenisini kazanmaktan gurur duydum."

OKUR GİBİ DÜŞÜNÜYORUM: CEO’ların en beğendiği üçüncü yazar olan Ege Cansen ise başarı sırrını, yazılarını yazarken, kendisini okuyucu yerine koymasında görüyor. Cansen bu konuda, "Okur, bilmece çözmeğe mecbur değil. Üstü kapalı, imalı veya bilenler okusun, anlasın havasında yazı yazmam. Benim yazar olarak görevim, öncelikle neyin, niçin olduğunu açıklamaktır. Onun için yazılarımın işe yarar kısmının, içerdiği fikir değil, verdiği açıklayıcı bilgi olmasına çok gayret sarf ederim. Benim neyi doğru, neyi yanlış bulduğum, ikinci derecede önemlidir. Yorumlarım, esas itibariyle eleştireldir. 1983’ten beri Hürriyet’te yazıyorum, iş başındaki hiç bir hükümetin destekçisi olmadım" dedi. Hürriyet



Bu haber 419 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,281 µs