En Sıcak Konular

Başbakan neden tarih verdi?

16 Ağustos 2011 09:44 tsi
Başbakan neden tarih verdi? "Karşımızda savaş için çok müsait bir zemin, karşılıklı tehditler arasında hala 17 gün var. Savaş mı barış mı karar verilecek bu 17 gün içinde. "

Partisinin 10. yılının kutlandığı bir iftar sofrasından kalkıp önceden planlandığı anlaşılan 'Bıçak kemiğe dayandı' mesajını veren Başbakan Erdoğan bugüne kadar daha çok PKK'dan e Öcalan'dan alıştığımız çok ilginç bir şey yaptı. Bu tehdit gibi sözlerinin gereğini yerine getirmek için tarih verdi. Başbakan her ne yapmayı düşünüyorsa bunu Ramazan Bayramı'ndan sonra yapacak. Yani önümüzde 17 gün var.
...
Başbakan'ın bu açıklamasıyla mutlaka ilgisi olan ikinci  gelişme, aynı güne denk gelen İran'ın Karayılan'ı yakaladığı iddiaları

'Karayılan Hikayesi' diye yalanlandığı söylenen yakalanma hakkında şu ana kadar ne İran ne de Türkiye resmi bir açıklama yapmış değil. Hala net açıklamalar değil, 'Bakana sordum bilgisi yokmuş' düzeyinde açıklamalar var elimizde.

'Bir iddiaya göre Karayılan, ateşkesi görüşmek üzere gittiği bir yerde İranlı yetkililer tarafından gözaltına alındı ve pazarlıklar çerçevesinde gözaltında tutulmakta.
Pazarlıklara göre, Karayılan'ın ya da Türkiye'nin İran'ın taleplerine verecekleri cevaplara göre yakalanacak ya da yakalanmayacak.

Karayılan yakalanmadıysa bile Kandil'i gören tepelere yerleşen İran tarafından köşeye sıkıştırılmış durumda.
Başbakan'ın Kandil'de devrimci halk savaşının önündeki engel olan, Öcalan'ın dağdaki sesi Karayılan'ı rehin alan İran'ın istihbarat oyunlarına ve savaşı yükseltecek yeni PKK'ya rest çekmek için de bu açıklamayı yapmış olması muhtemel.
Sonuç olarak karşımızda savaş için çok müsait bir zemin, karşılıklı tehditler arasında hala 17 gün var. Savaş mı barış mı karar verilecek bu 17 gün içinde. 

Yıldıray Oğur / Taraf



Bu haber 1,857 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,873 µs